روغن حیوانی یا همان روغن مامان بزرگامون
روغنهای حیوانی از چربی گاو، خوک و ماهی به دست می آیند، این روغنها در مقایسه با باقی روغنها مثل روغن زیتون و نارگیل، هم ارزانتر هستند و هم طعم دلپذیری را به غذاهای ما میدهند و خواص بسیار زیادی دارند.
روغن حیوانی
انواع روغن های حیوانی
- روغن گوشت خوک
روغن گوشت خوک توسط خوک به دست میآید
- روغن گوشت گاو
این روغن از گوشت گاو به دست میآید و به دلیل بالا بودن نقطه دود آن برای آشپزی بسیار مناسب است. این چربی بهترین گزینه برای دریافت انرژی و جذب ویتامینD است. اما نباید فراموش کنید استفاده بیش از حد از چربیهای حیوانی سلامت شما را به خطر میاندازد و ممکن است ناراحتی قلبی و عروقی شدید را برای شما به همراه داشته باشد.
فواید روغن های حیوانی
- روغن های حیوانی روغنی مناسب برای تولید و پخت محصولات غذایی هستند.
- روغن های حیوانی میزان دی اکسید کربن خون شما را کاهش میدهند.
این روغنها در واقع مهمترین قسمت غذاهای روزمره ما را تشکیل میدهند و سلامتی بدن ما کاملا به آنها بستگی دارد. روغنهای سالم به عملکرد ما و افزایش سطح انرژی بدن ما کمک میکنند. در جنوب شیکاگو، بر این باورند که روغن حیوانی انتخاب بهتری از روغن های گیاهی است. و محققان و روان شناسان موافق این باور هستند. و عقیده دارد که ما در این زمینه اطلاعات کافی را داریم.
- حفظ سلامتی
تحقیقات اخیر نشان داده است که چربی های مصتوعی که از روغن سیزیجات حاصل میشوند سالم نیستند. علم نوین ثابت میکند که روغن های سالم در روغن حیوانی وجود دارد و این روغن ها سرشار از ویتامین هاست و بسیار سالم تر هستند. روغن حیوانی بیشتر چربی اشباع شده است و راحت میتواند دما و حرارت را تحمل کند. کاهش اکسیداسیون در روغن حیوانی به این معنی است که آنها پتانسیل کمتری برای تبدیل به مواد شیمیایی دارند.
- طعم
آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده است که چرا بعضی از غذاهای سرخ کردنی خوش طعم هستند؟ و چرا بعص از آنها تردتر و طعم بهتری دارند؟ جواب استفاده از روغن حیوانی است.
آیا شما همیشه دوست داشتید که غذای شما بدرخشد؟ پس میتوانید از روغن حیوانی استفاده کنید زیرا روغن حیوانی چربی کمتری به خود جذب میکند و زندگی و عمر طولانیتری به زندگی ما میبخشد.
طرز تهیه روغن حیوانی
کره و روغن حیوانی هر دو از چربی شیر به دست میآیند.با این وجود کره هم از شیر گاو درست میشود. این روغن ها در آمریکا از شیر گاو درست میشوند. کره و روغن حیوانی هر دو حدود ۸۰ درصد از چربی شیر را تشکیل میدهند و حدود دو یا سه قسمت ز این چربی اشباع شده است.
چگونه این روغن ساخته میشود؟
از جدا شدن خامه از شیر، این روغن درست میشود. زمانی که خامه بر روی شیر میبندد و قسمت جامدی به خود میگیرد میتوان با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ که میچرخد و کرمی خاص درست میکند که به آن کره حیوانی گفته میشود.
۲۰ گرم از این کره حدود ۱۸۰ کیلوکالری دارد. که معادل دو قاشق غذا خوری است. کلسترول خون شما با استفاده از این روغن و کره زیاد میشود. پس سعی کنید بیش از اندازه آن را مصرف نکنید. این کره حاوی ویتامین K و D است.
روغن گیاهی
استفاده از روغن های گیاهی در قرن اخیر بسیار بالا رفته است، روغن گیاهی از گیاهان خارج میشود که برای اشپزی خیلی استفاده میشود. روغن های گیاهی شامل روغن سویا و روغن آفتابگردان، روغن زیتون و روغن نارگیل میباشد. روغن گیاهی در قرن ۲۰ وجود نداشت تا زمانی که تکنولوژی باعث تولید آن شد. آن ها معمولا خالص هستند. استفاده از این روغنها به جای روغن حیوانی در قرن اخیر زیاد شده است. آن ها معمولا با لیبل تبلیغاتی سلامت قلب همراه هستند. تحقیقات نشان داده است که در مقایسه با روغن حیوانی ،خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد. اما مهم است که چقدرمصرف میکنید.روغن های گیاهی مثل روغن زیتون و روغن نارگیل هر دو سرشار از امگا ۶ هستند.
نمونه ای از روغن های خوب:
۱-روغن سویا
۲-روغن ذرت
۳-روغن بادام زمینی
۴-روغن کنجد
همه این روغن ها دارای امگا ۶ امگا ۳ هستند که شما باید در رژیم غذایی خود قرار بدهید.
در انقلاب های جهانی مردم از امگا ۶ و امگا ۳ بسیار استفاده میکردند. و در دههی اخیر این میزان افزایش پیدا کرده است بسیاری از عفونتها و جراحت ها یک فاکتور و یک بیماری مهم در جهان غرب به حساب می امد مثل بیماری قلبی دیابت و آرتروز.
محققان دریافتند که مصرف بالای امگا ۶ و امگا ۳ در درمان این بیماریها نقش دارند. و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش بدهند. اگر روغنی میخواهید که میزان متعادل امگا ۶ و امگا ۳ را داشته باشد، پیشنهاد می کنیم از روغن زیتون مصرف کنید.
فواید استفاده از روغن گیاهی
تیمی در دانشگاه کارولینای شمالی و چندین دانشگاه دیگر به این داده رسیده اند که افرادی که روغن گیاهی مصرف میکنند میزان کلسترول پایینتری داشته و خطر ابتلا به حمله قلبی در آن ها بسیار کم است.
دیزی زامورا ، نویسنده معروف در مقاله ای گفت:
درمجموع ، این تحقیق ما را به این نتیجه میرساند که روغن گیاهی سرشاز از ویتامینهایی است که برای سلامتی بدن مناسب است.
اما بیشتر اینها را از قبل می دانستیم. این روغن ها به دلیل اینکه سرشار از اسید های چرب امگا ۶ و امگا ۳ هستند با کاهش التهاب در ارتباطند و جلوی پیر شدن سلولها و پوست شما را میگیرند.
مزایای روغن حیوانی
طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۰، روغن حیوانی حاوی حدود ۵۰ درصد چربی اشباع شده است و ممکن است باعث بسته شدن قلب و عروق شده و سلامت افراد را به خطر اندازد.
هم چنان این روغن باعث می شود:
- سطح قند و پروتئین خون را کاهش یابد.
- این روغن ها دارای پروتیین کمتری نسبت به روغن های گیاهی هستند.
- حاوی نیترات است،حاوی اسید چرب به نام بوتیرات اسید است که در سلامت دستگاه گوارش نقش اساسی دارد. همچنین ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشد.
با این حال ، از آنجا که بوتیرات توسط تخمیر باکتریهای فیبر در روده بزرگ تولید می شود، فرد برای رسیدن به این هدف نیازی به مصرف چربی اشباع نشده ندارد.
- طبق آمار وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، کره حیوانی دارای چربی ترانس است. با این حال ، حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع است که در صورت عدم مصرف در اعتدال ، می تواند به بالا بودن سطح کلسترول خون و بیماری های قلبی کمک کند.
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که فرد بیش از ۵ تا ۶ درصد کل کالری روزانه خود را از چربی اشباع دریافت کند ، یعنی حدود ۱۳ گرم در روز.
- با این حال، چربیها برای یک رژیم غذایی سالم ضروری هستند. فرد باید میزان مصرف چربی های اشباع را محدود کند یعنی باید از مصرف بالای روغن حیوانی بکاهد، که چربی های سالم هستند ، را افزایش دهد.این روغن از چربی اشباع شده بسیار بالایی برخوردار است که می تواند برای سلامت قلب و عروق مضر باشد.
- تأثیر بسیار مضر بر روی کره زمین است.
- برای رعایت تقاضای فوق العاده زیاد برای تولید روغن حیوانی ، هکتارهای جنگلهای بارانی رو به کاهش است، که منجر به از بین رفتن زیستگاه حیوانات برای گونه های در معرض خطر می شود.
- براساس تحقیقات انجام شده ، در ۱۶ سال گذشته ، تلاش برای روغن حیوانی منجر به مرگ حدود ۱۰۰۰۰۰ اورانگوتان شده است.
- حیوانات دیگر مانند فیل ، کرگدن و ببر نیز در معرض خطر هستند.
- طبق گفته صندوق جهانی جهانی طبیعت (WWF) تبدیل جنگلهای بارانی به مزارع نیز به تغییرات آب و هوایی کمک می کند ، زیرا این فرایند باعث انتشار مقادیر زیاد انتشار کربن به هوا می شود.
نتیجه گیری:
در کل میتوان گفت که مزایای استفاده از روغن های گیاهی بیشتر از روغن های حیوانی است زیرا روغن های حیوانی خطر ابتلا به بیماری هایی مثل کلسترول بالا و بیماری های قلبی را نیز افزایش میدهند. با وجود اسبدهای چرب اشباع شده در آنها بهتر است برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید به شرطی که شعله حتما کم باشد.روغن حیوانی منجر به بسته شدن رگهای قلبی و عروقی شما میشود که بسیار مضر است.

منبع: