ورژن

زیتون تازه

طرز تهیه انواع چاشنی و سالاد خوشمزه با زیتون تازه

زیتون یکی از بی‌نظیرترین مواد غذایی طبیعی است که به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما عمده‌ترین شیوه مصرف آن، به‌عنوان چاشنی کنار غذا است. زیتون پرورده، زیتون شور، ترشی زیتون و … تنها بخشی از این چاشنی‌هایی هستند که می‌توانید با زیتون تازه به‌راحتی آماده و نوش جان کنید. در ادامه با ما همراه شوید تا چند دستورالعمل ساده را برای تهیه 10 مدل چاشنی و سالاد مجلسی خوشمزه به شما بدهیم.

طرز تهیه 10 چاشنی و سالاد خوشمزه با زیتون تازه

در این بخش قصد داریم طرز تهیه 10 چاشنی و سالاد خوشمزه با زیتون تازه را ‌همراه جزئیات و ترفندهای ویژه به شما آموزش دهیم.

زیتون تازه

طرز تهیه زیتون شور مجلسی

زیتون شور یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌خوراک‌ترین چاشنی‌های کنار غذا است که طرز تهیه بسیار ساده‌ای هم دارد. برای تهیه این چاشنی خوشمزه، شما فقط نیاز به زیتون تازه، سرکه، آب و نمک دارید.

  • ابتدا باید زیتون‌ها را پاک کنید و به‌کمک چاقو از چهار طرف تا نزدیکی هستۀ آن را برش بزنید. زیتون‌ها را در یک ظرف بزرگ به‌همراه آب بریزید و ۷ تا ۱۰ روز آن را در گوشه‌ای بگذارید و هر روز دو بار آب آن را عوض کنید.
  • پس‌از سپری‌شدن این زمان، زیتون‌ها را به محلول آب و نمک اضافه کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که زیتون به شوری مدنظرتان برسد. پس‌از گذشت سه هفته، زیتون‌ها را چندین بار بشویید تا نمک اضافی آن از بین برود و مجدداً برای ۲ روز آن‌ها را در آب خالص قرار دهید تا اصطلاحاً نمک‌زدایی شود.
  • سرکه و نمک را پس‌از دو روز به این مخلوط اضافه کنید و تمامی مواد را داخل یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. زیتون شور مجلسی و بازاری شما آماده است. نوش جان.

طرز تهیه زیتون پرورده خوشمزه و مجلسی

زیتون پرورده، محبوب‌ترین فراورده و چاشنی زیتونی محسوب می‌شود و در مناطق شمالی ایران کمتر خانه‌ای را پیدا می‌کنید که در آن، زیتون پرورده وجود نداشته باشد. این چاشنی نیز طرز تهیه ساده‌ای‌ دارد.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه زیتون پرورده مجلسی:

زیتون بدون هسته۵۰۰ گرم
مغز گردو۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش۲ قاشق غذاخوری
آویشنیک قاشق غذاخوری
رب انار۲ پیمانه
دانه انار خشک‌شده۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک‌شدهیک قاشق غذاخوری
  • برای تهیه زیتون پرورده مجلسی و خوشمزه ابتدا باید مطمئن شوید زیتون‌ها مزه شور یا ترش ندارند و اگر چنین بود، آن‌ها را در آب بریزید تا خیس بخورند و مزه اضافی‌شان از بین برود. سپس آن‌ها را آبکشی کنید.
  • مغز گردوها را چرخ و به‌همراه آب‌لیمو، رب انار، روغن زیتون، نعنا خشک، آویشن خشک و انار خشک به زیتون اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.
  • سپس کلیه مواد را درون ظرف موردنظرتان که از خشک‌بودن آن اطمینان دارید بریزید و یک روز در یک یخچال نگه دارید تا طعم آن جا بیفتد. زیتون پروردۀ خوشمزۀ شما، آماده استفاده است. نوش جان.

طرز تهیه ترشی زیتون با رب انار

ترشی زیتون با رب انار یکی از ملس‌ترین و مفیدترین چاشنی‌هایی است که می‌توانید آماده کنید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی زیتون با رب انار:

زیتون سبز حلقه‌شدهیک شیشه متوسط
روغن مایعیک فنجان
سیرسه حبه
رب فلفلیک قاشق غذاخوری
رب انارسه قاشق غذاخوری
آویشنیک قاشق غذاخوری
ذرت شیرینیک کنسرو کوچک
شویدیک تا دو قاشق غذاخوری
آب لیموترشنصف یک لیموی تازه
جعفرییک تا دو قاشق غذاخوری
  • برای تهیه این ترشی بی‌نظیر، درون یک ماهی‌تابه‌ مقداری روغن مایع بریزید و اجازه دهید داغ شود. سپس رب فلفل را درون روغن بریزید تا تفت بخورد. سیر رنده‌شده و آویشن را نیز به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً تفت بخورند. ماهی‌تابه را از روی حرارت بردارید.
  • در مرحله بعد شوید، جعفری، ذرت شیرین و رب انار را به این سس اضافه کنید تا طعم‌ها با یکدیگر ترکیب شوند. زیتون‌های حلقه‌شده را نیز به آن‌ها اضافه کنید.
  • ترشی شما آماده است. آن را درون یک ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه سالاد زیتون با انار

سالاد زیتون و انار یک سالاد بی‌نظیر، خوشمزه و شیک برای کنار غذاهای شما خواهد بود و پیشنهاد می‌کنیم با خرید زیتون تازه این سالاد فوق‌العاده را تهیه کنید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سالاد زیتون با انار:

انارچهار پیمانه
زیتوندو پیمانه
پیاز قرمزیک دوم پیمانه
گردویک پیمانه
گشنیز تازهیک دوم پیمانه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سس مخصوص:

آب لیموترش تازهبه‌مقدار لازم
روغن زیتونبه‌مقدار لازم
نمک و فلفلبه‌مقدار لازم
  • برای تهیه این سالاد زیتون و انار مجلسی و خوشمزه ابتدا باید گشنیزها را بشویید و ریز خرد کنید. انار را نیز دانه‌دانه کنید و به‌همراه گردوی خردشده و پیاز نگینی، به گشنیزها اضافه کنید.
  • زیتون‌ها را به‌شکل حلقه‌ای خرد کنید و به این مواد اضافه کنید.
  • مقداری آب لیموترش تازه، نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون فرابکر را در یک ظرف مناسب بریزید و مخلوط کنید.
  • سس و مواد اصلی را در یک ظرف باهم مخلوط کنید و هم بزنید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.
  • سالاد را به‌مدت یک تا دو ساعت در‌ون یخچال استراحت دهید تا آمادۀ سرو شود. نوش جان.

طرز تهیه زیتون کبابی

زیتون کبابی همان‌طور که از نامش پیدا است یک چاشنی سنتی و خوشمزه در کنار غذاهای مختلف به‌حساب می‌آید و باید با زیتون سبز بدون هسته و تازه تهیه شود. حتماً از فواید زیتون تازه آگاه هستید و می‌دانید این چاشنی چقدر خاصیت دارد.

مواد لازم برای تهیه زیتون کبابی:

زیتون سبز بدون هستهدو کیلوگرم
سیرپنج حبه
آب جوشیده سردشدهبه‌مقدار لازم
سرکه سفیددو قاشق غذاخوری
فلفل تند۴ تا ۶ عدد
رزماریبه‌مقدار لازم
گوجه‌فرنگی خشکچند تکه
نمک و فلفلبه‌مقدار لازم
  • برای تهیه این چاشنی خوش‌عطر و طعم یک تابۀ مخصوص گریل را روی شعله قرار دهید و زیتون‌ها را در آن بچینید. کمی آن‌ها را با قاشق یا دست فشار دهید تا رد گریل روی آن‌ها بیفتد.
  • سپس زیتون‌ها را درون سینی فر چرب‌شده بریزید و آن را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به‌مدت ۲۰ دقیقه بگذارید.
  • زیتون‌های کبابی را از فر خارج کنید و درون یک ظرف شیشه‌ای به‌همراه آب جوشیده، فلفل تند، گوجه خشک، سیر و ادویه بریزید. ظرف را در یک محیط تاریک و خنک به‌مدت چند روز نگه دارید تا آمادۀ خوردن شود.

طرز تهیه سالاد سزار با زیتون

حتماً تاکنون سالاد سزار را امتحان کرده‌اید و می‌دانید چقدر خوشمزه و مقوی است. سالاد سزار به‌خاطر داشتن فیبر، پروتئین و کربوهیدرات به‌عنوان یک غذای کامل شناخته می‌شود و اگر آن را به‌همراه زیتون تهیه کنید، خواص بی‌شماری به بدنتان می‌رسد.

مواد اولیه برای تهیه سالاد سزار با زیتون:

کاهویک بوته
فیله مرغشش تا هشت عدد
نان تستدو تا سه عدد
سس خردلیک قاشق چای‌خوری
سس مایونزسه چهارم پیمانه
پنیر پارمزانشش تا هشت قاشق غذاخوری
سیردو حبه
لیمو ترشیک عدد
روغن زیتونیک چهارم پیمانه
نمک و فلفلبه‌مقدار لازم
  • سالاد سزار را به‌روش همیشگی و معمولی تهیه کنید. برای این کار باید ابتدا فیله مرغ را یا سوخاری یا گریل کنید. نان‌های تست را نیز مکعبی برش بزنید و با روغن زیتون و سیر مخلوط کنید و در فر یا ماهی‌تابه قرار دهید تا آماده شود. کاهوها را نیز به‌اندازۀ دلخواه خرد کنید و مرغ و نان سیر را روی آن‌ها بریزید.
  • برای تهیه سس مخصوص سزار، ابتدا یک سیر را پوست بگیرید و در یک ظرف حاوی سس مایونز، سس خردل، آب لیموترش و پنیر پارمزان بریزید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. سس را تا جایی هم بزنید که یکدست شود.
  • خرید زیتون تازه فراموش نشود! زیتون‌های تازه را حلقه‌ای برش دهید و روی سالادتان بریزید. به‌این‌ترتیب می‌توانید از فواید زیتون تازه نیز در سالاد سزار بهره ببرید.

طرز تهیه سالاد یونانی با زیتون تازه

سالاد یونانی یکی از خوشمزه‌ترین ‌و جذاب‌ترین سالادهای بین‌المللی است که می‌توانید آن را با زیتون تهیه کنید.

‌گوجه‌فرنگیسه تا چهار عدد
خیاردو عدد
پیاز قرمزیک عدد
زیتون سیاه یا سبزیک فنجان
فلفل دلمه‌اییک عدد
پنیر فتایک پیمانه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سس مخصوص سالاد یونانی:

روغن زیتونیک قاشق غذاخوری
آب لیموترشیک و نیم قاشق غذاخوری
سرکهیک قاشق غذاخوری
سبزی معطریک قاشق غذاخوری
عسلیک قاشق غذاخوری
سیریک تا سه حبه
نمکبه‌مقدار لازم
  • طرز تهیه این سالاد بسیار ساده است! تمام مواد گفته‌شده برای سس را در یک کاسه بزرگ بریزید و به آن‌ها نمک بزنید. سپس کاسه را در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.
  • گوجه‌فرنگی، پیاز، خیار، زیتون، فلفل دلمه‌ای و پنیر فتا را خرد کنید و داخل ظرف موردنظرتان بریزید.
  • کمی پیش‌از سرو سالاد، سس را روی آن بریزید و نوش جان کنید.
زیتون تازه

طرز تهیه سالاد زیتون با پنیر

سالاد زیتون با پنیر یک چاشنی بسیار خوشمزه و مقوی است که می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه سالاد زیتون و پنیر:

زیتون سبزنصف پیمانه
زیتون سیاهنصف پیمانه
گوجه گیلاسیده تا پانزده عدد
پیاز قرمزنصف یک پیاز متوسط
پنیر فتانصف پیمانه
سبزی معطربه‌مقدار لازم
  • پنیر و پیاز‌ها را مکعبی خرد کنید و در کاسه‌ای بریزید. سپس زیتون کامل یا حلقه‌شده را به آن اضافه کنید. سبزی‌های معطر را نیز خرد و به‌همراه گوجه‌های گیلاسی به مخلوطتان اضافه کنید.
  • انتخاب سس آن به اختیار شما است. می‌توانید از سرکه بالزامیک، سس سالاد، روغن زیتون و … برای طعم‌دادن به آن‌ استفاده کنید.

طرز تهیه چاشنی زیتون

  • چاشنی زیتون، ساده‌ترین چاشنی است که می‌توانید با سبزی‌های معطر تهیه کنید. برای تهیه این چاشنی تنها به زیتون تازه، نعنا، جعفری، نمک، فلفل، سرکه و روغن زیتون نیاز دارید.
  • جعفری و نعنای تازه را تمیز کنید و بشویید. آن را در گوشه‌ای قرار دهید تا کاملاً خشک شود. سپس آن‌ها را با کارد مخصوص به‌شکل متوسط یا کمی درشت خرد کنید تا مزه‌ سبزی معطر زیر دندانتان برود.
  • سبزی‌ها را با زیتون‌ها، سرکه و روغن زیتون ترکیب کنید و به‌اندازۀ دلخواه به آن‌ها نمک و فلفل بزنید.
  • چاشنی زیتون شما آماده است و می‌توانید به‌مدت یک هفته در یخچال نگه دارید.

سخن پایانی

زیتون تازه یکی از مغزی‌ترین و مقوی‌ترین خوراکی‌های طبیعی است که هم می‌تواند به شکل خام و هم در چاشنی‌ها و سالادهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم حتماً از دستورالعمل‌های تهیه چاشنی و سالاد با زیتون تازه استفاده کنید تا از فواید بی‌شمار این ماده غذایی بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *