به جرأت و با احتمال ۹۵ درصد میتوان حدس زد که یکی از غذاهایی که با نان سرو میشود و طرفداران بسیار زیادی دارد کتلت است. این غذا انواع متفاوتی دارد اما کتلت گوشت و سیبزمینی یکی از دوست داشتنیترین انواع کتلت است. بعضی از کتلتها خوش خوراکتر از سایر کتلتهاست و این به علت نوع خاصی از ادویههاست که در آن به کار برده میشود.
مواد لازم جهت تهیه کتلت:
مواد لازم برای ۴ نفر | زمان پخت: | ||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت چرخکرده | ۳۵۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کیلوکالری | |||||||||
سیبزمینی | ۲ عدد | هر عدد ۱۲۰ کیلوکالری | |||||||||
پیاز | ۱ عدد | هر یک عدد ۵ کیلوکالری | |||||||||
تخممرغ | ۱ عدد | هر عدد ۷۰ کیلوکالری | |||||||||
پودر سیر | نصفه قاشق چایخوری | ||||||||||
پودر سوخاری | ۱ قاشق سوپ خوری | ||||||||||
نمک-فلفل-زردچوبه | هر کدام ۲ قاشق چایخوری | ||||||||||
میتوان برای حفظ سلامت خود برای سرخ کردن از روغن های فرابکر ورژن استفاده کرد. |
طرز تهیه :
مرحله اول:
سیبزمینیها را شسته، پوست کنده و رنده میکنیم، سپس آب آن را به طور کامل جدا میکنیم. برای تهیه کتلت گوشت بهتر است از سیبزمینیهای متوسط استفاده کنید.
مرحله دوم:
پیاز را رنده کرده و آب آن را میگیریم، در ادامه پیاز را به سیبزمینی اضافه میکنیم. سپس گوشت چرخکرده به همراه ادویه، پودر سوخاری و تخممرغ را به پیاز و سیب زمینی اضافه میکنیم و چنگ میزنیم تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. مایه کتلتگوشت را در یخچال به مدت دو ساعت قرار داده تا استراحت کند.
مرحله سوم:
در داخل تابه روغن مایع سرخ کردنی ریخته و سپس گوشت را تکه تکه برداشته و به شکل بیضی یا دایره درآورده و در داخل تابه روغن میاندازیم تا سرخ شود. دو طرف کتلتها باید به خوبی برشته و طلایی شوند.
نکات پخت کتلت گوشت:
- آب پیاز و سیبزمینی اگر گرفته نشود، موجب شل شدن مایه کتلت گوشت شده و در ماهیتابه وا میرود.
- قرار دادن مایه کتلت بعد از چنگ زدن باعث میشود کتلتها هنگام سرخ شدن وا نروند. اگر زمان کافی ندارید، مایه را ۵دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
- گوشت گوسفندی کم چرب بهترین انتخاب برای گوشت این نوع کتلت است.
خواص غذا:
- تسکین دردهای ناشی از نفخ معده
- تقویت معده
- جلوگیری از ابتلا به کم خونی در دختران جوان