یکی از پیش غذاهای محبوب و دوست داشتنی میتونه سوپ باشه! خوردن سوپ قبل از صرف غذا به رفع یبوست و هضم بهتر غذا کمک میکنه. به خصوص برای افرادی که رژیمهای لاغری دارن به کاهش اشتها کمک میکنه و باعث میشه غذای کمتر و در نتیجه کالری کمتری دریافت کنند. علاوه بر این سوپ به عنوان غذای مکمل شناخته میشه و سرشار از املاح و مواد معدنی است. در این دستور آشپزی سعی کردیم یه سوپ گیاهی و سرشار از فیبر رو به شما پیشنهاد بدیم. میتونید با نزدیک شدن فصل پاییز و زمستون از خوردن سوپ سیر و کدو لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سیر و کدو
سوپ سیر و کدو علاوه طعم بسیار دلنشین دارای خواص فوقالعادهای است که در انتهای این دستور پخت برخی از آنها را ذکر کردهایم:
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر | زمان پخت: 20 دقیقه | ||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
کدو تنبل | 1 عدد | هر 100 گرم 26 کالری | |||||||||
سیر له شده | 4 حبه سیر | هر 100 گرم 124 کالری | |||||||||
پیاز متوسط | 2 عدد | هر100 گرم 40 کالری | |||||||||
روغن کدو | 2 قاشق غذاخوری | هر100 گرم 882 کالری | |||||||||
کره گیاهی | 1 قاشق چایخوری | هر قاشق غذاخوری100 کالری | |||||||||
زردچوبه | 2 قاشق چایخوری | هر100 گرم 37 کالری | |||||||||
سبزیجات کم سدیم | 1 فنجان | – | |||||||||
توصیه میکنیم برای حفظ سلامتی خود و خانواده از روغنهای فرابکر استفاده کنید |
طرز تهیه سوپ سیر و کدو
مراحل در یک نگاه
- آماده سازی مواد اولیه
- بخارپز کردن کدو
- خوردکردن پیاز و سیر
- میکس مواد غیر کدو در ماهیتابه
- 5 دقیقه تفت دادن
- مخلوط کدو و مواد تف داده شده
- آماده سرو
مرحله اول:
از کدو تنبل در دستورهای غذایی بسیار متفاوت استفاده شده. در غذاهای محلی مثل گیلان و یا شهرستانهای دیگر از کدو به عنوان پایه اصلی غذا استفاده میکنند. در اولین مرحله برای تهیه سوپ سیر و کدو؛ کدو تنبل را بطور کامل شسته و بصورت نوارهایی بطول 5 سانتیمتر با چاقو به گونهای برش بزنید که باعث له بقیه قسمتهای کدو نشود. برشهای کدو را داخل دستگاه بخارپز و یا ظروف داری مخزن آب قرار داده و بمدت 10 تا 15 دقیقه بخارپز کنید، تا زمانی که بتوان چنگال را به نرمی در آن فروبرد.
2- همزمان با پخت کدو، پیازها را خرد کرده و در روغن سرخ کردنی تفت بدهید، تا نرم و سرخ شود. سپس سیر خورد شده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید. سبزیجات، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و با حرارت کم در حدود 5 دقیق روی شعله قرار دهید.
3- کدوهای بخارپز شده را به همراه مخلوط مواد روی شعله و روغن تخم کدو در داخل همزن قرار دهید و تا زمانی که حالت خامهای و نرم بخود بگیرد هم بزنید. مخلوط آماده شده را در کاسه ریخته و میل کنید.
نکات تغذیهای موجود در سوپ سیر و کدو:
- سیر به علت داشتن ترکیبات گوگرد دار از جمله مواد غذایی بسیار مفید برای مبارزه با سرطان میباشد و حتی در پیشگیری از سرطان معده،سرطان روده،سرطان سینه کاربرد دارد.
- خواص سیر باعث بهبود دم و بازدم شده و بر تنگی نفس تأثیر میگذارد.
- روند بهبودی سرماخوردگی را سرعت میبخشد.
- تقویت سیستم ایمنی را به دنبال دارد.
- حاوی مقدار زیادی ید میباشد که بر بهبود پرکاری تیروئید مؤثر است.
- مفید برای بیماریهای قلبی