ورژن

فوت و فن‌های آشپزی با گوشت بوقلمون

5 دستور پخت غذا با گوشت بوقلمون و فوت و فن های آشپزی با آن

اگر می‌خواهید یک غذای سرشار از پروتئین تهیه کنید، مطمئن باشید گوشت بوقلمون بهترین گزینه است. این ماده غذایی علاوه‌براین‌که دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است، چربی و کالری بسیار کمی دارد. برای مصرف این گوشت خوشمزه روش‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید از آن در تهیه سوپ، ساندویچ و غذاهای دیگر استفاده کنید. همچنین چرخ‌کرده بوقلمون یک ماده غذایی سالم برای جایگزین‌ کردن به‌جای گوشت قرمز است. محبوب‌ترین روش‌های پخت این ماده مغذی، به‌صورت سرخ کرده یا چلوگوشت است. شرکت کشت و صنعت آبکار گلستان (ورژن)، تولیدکننده روغن‌های خوراکی سالم است که طعم غذای شما را شگفت‌انگیز می‌کند.

بنر تبلیغاتی روغن زیتون

طبیعت گوشت بوقلمون

از نظر متخصصان طب سنتی طبع گوشت بوقلمون گرم و تر است. همچنین آن‌ها توصیه می‌کنند که از گشنیز و سماق به‌عنوان مصلح این ماده غذایی استفاده شود.

طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون

این گوشت خوشمزه در طبخ غذاهای ایرانی و فرنگی جایگاه ویژه‌ای دارد. تقریباً برای پخت هر نوع غذا که با گوشت قرمز تهیه می‌شود، می‌توانید از بوقلمون استفاده کنید. انواع غذا با بوقلمون به روش‌های مختلفی پخته می‌شوند.برای آشنایی با این رسپی‌های لذیذ در ادامه با ما همراه باشید.

طرز تهیه چلو گوشت بوقلمون

  • مرحله 1: گوشت را با استفاده از زعفران، ادویه‌های مخصوص و پیاز خردشده به‌خوبی ماساژ دهید. سپس درون یخچال بگذارید تا به‌مدت 1 ساعت استراحت کند.
  • مرحله 2: بوقلمون را به‌همراه پیاز، روغن و مقداری کره تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل، زردچوبه، زعفران دم‌کرده و 2 حبه سیر را به آن اضافه و به‌مدت 20 دقیقه سرخ کنید.
  • مرحله 3: 2 الی 3 لیوان آب سرد را درون قابلمه بریزید تا به‌ جوش بیاید و سپس حرارت اجاق‌گاز را کم کنید تا گوشت به‌طور کامل پخته شود.

چلو گوشت بوقلمون

طرز تهیه بوقلمون سرخ‌شده مجلسی پرتقالی

مرحله 1: چند ساعت قبل از پخت گوشت، آن را با استفاده از آب‌ پرتقال طعم‌دار کنید. آب‌ پرتقال به‌طور طبیعی گوشت را نرم می‌کند و باعث آبدارشدن گوشت می‌شود. برای مزه‌دار کردن بوقلمون با آب‌ پرتقال به‌ این‌ترتیب عمل کنید:

مواد موردنیاز را درون یک مخلوط‌کن بریزید و هم بزنید تا یک مخلوط یک‌دست درست شود. موادی که برای تهیه این ترکیب به‌کار می‌روند، عبارت‌اند از:

  • آب‌ پرتقال تازه
  • آب‌لیمو تازه
  • زنجبیل
  • پودر سیر
  • فلفل

سپس این مخلوط را روی گوشت بریزید و ماساژ دهید تا همه‌جای گوشت به این مخلوط آغشته شود.

مرحله 2: پس از چند ساعت که گوشت در یخچال ماند، مقداری روغن زیتون فرابکر را روی گوشت بریزید و آن را ماساژ دهید. سپس ادویه‌های دلخواه‌تان را به آن اضافه کنید.

مرحله 3: تکه‌های بوقلمون را درون سرخ‌کن بدون روغن قرار دهید تا به‌خوبی پخته شوند. مدت‌زمان لازم برای پخت این غذای لذیذ 35 تا 45 دقیقه است. میزان حرارت سرخ‌کن را مطابق با دفترچه راهنمای آن تنظیم کنید.

بوقلمون سرخ شده پرتقالی

طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

دستور پخت خورشت فسنجان با بوقلمون مانند فسنجان با مرغ و گوشت قرمز است. مراحل پخت این غذای سنتی لذیذ به شرح زیر است:

  • مرحله 1: 2 عدد پیاز متوسط را به‌صورت ریز خرد کنید و با استفاده از 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس پودر زردچوبه را به پیاز سرخ‌شده اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله 2: 400 گرم از تکه‌های بوقلمون را به ترکیب قبلی اضافه کنید و محتوای قابلمه را هم‌زمان با سرخ‌کردن هم بزنید.
  • مرحله 3: درون یک قابلمه دیگر 3 قاشق غذاخوری رب انار بریزید و سپس به آن 3 فنجان آب سرد اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله 4: 3 پیمانه گردوی پودر شده را درون یک تابه به‌مدت 2 دقیقه تفت بدهید.
  • مرحله 5: گردوها را به ترکیب آب و رب انار اضافه کنید و قابلمه را روی شعله اجاق‌گاز بگذارید تا محتویات آن بجوشد.
  • مرحله 6: ترکیب بوقلمون و پیاز را درون قابلمه بریزید.
  • مرحله 7: قابلمه را به‌مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم اجاق‌گاز قرار دهید تا خورشت فسنجان کامل بپزد. پیشنهاد می‌کنیم هر 30 دقیقه یکبار خورشت را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد.

خورشت فسنجان با گوشت بوقلمون

طرز تهیه خوراک گوشت بوقلمون

  • مرحله 1: دو عدد پیاز خردشده را همراه زردچوبه، روغن و کره تفت دهید تا از خامی خارج شوند.
  • مرحله 2: تکه‌های بوقلمون را درون تابه بریزید و 1 عدد پیاز خردشده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله 3: دو حبه سیر، برگ‌بو، دارچین و مقداری زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله 4: درب تابه را بگذارید و اجازه دهید تا بوقلمون با حرارت ملایم بپزد. هر نیم ساعت یکبار آن را هم بزنید تا تمامی قسمت‌های بوقلمون بپزد.

زمان موردنیاز برای پخت این غذا حدود 4 ساعت است.

خوراک گوشت بوقلمون

ادویه‌های مخصوص گوشت بوقلمون

برای پخت غذا با گوشت بوقلمون می‌توانید از ادویه‌های موجود در آشپزخانه‌تان استفاده کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم برای متمایز شدن طعم غذایتان از ترکیب چند چاشنی مختلف استفاده کنید.

روغن ذرت

برای تهیه چاشنی مخصوص بوقلمون که طعم دودی و کمی شیرین دارد، به‌ازای هر کیلوگرم گوشت، 2 قاشق غذاخوری از ادویه‌های زیر را به مقدار مساوی با یکدیگر ترکیب کنید. البته براساس ذائقه‌تان می‌توانید مقدار هرکدام را بیشتر یا کمتر کنید. ادویه‌هایی که برای تهیه چاشنی مخصوص به‌کار می‌روند، عبارتند از:

  • آویشن خشک
  • پودر سیر
  • نمک
  • پودر فلفل سیاه
  • پونه کوهی خشک‌شده
  • رزماری خشک‌شده
  • پودر فلفل قرمز
  • شکر قهوه‌ای

ادویه های مخصوص گوشت بوقلمون

روش‌های مزه‌دار کردن گوشت بوقلمون

شما می‌توانید بوقلمون را قبل یا هنگام پخت مزه‌دار کنید. اما پیشنهاد می‌کنیم این‌کار را قبل از پخت انجام دهید تا مواد استفاده‌شده، به‌خوبی در مزه گوشت نفوذ کنند. حتی بهتر است گوشت را شب قبل از پخت مزه‌دار کنید.

نمک و فلفل بهترین گزینه برای طعم‌دار کردن بوقلمون هستند. اما پیشنهاد می‌کنیم از نمک کمتری استفاده کنید. زیرا در ترکیب بوقلمون سدیم وجود دارد که مقدار زیاد آن به‌سلامتی شما آسیب وارد می‌کند. همچنین یکی از موادی که طعم بوقلمون را بی‌نظیر می‌کند، روغن زیتون است.

فوت و فن‌های پخت گوشت بوقلمون

اگر بوقلمون را درون یک قابلمه همراه با مقداری آب حرارت دهید یا آن را در داخل روغن سرخ کنید، به‌طور کامل می‌پزد و می‌توانید آن را میل کنید. اما اگر می‌خواهید یک بوقلمون ترد، خوشمزه و به‌یادماندنی تهیه کنید، بهتر است به ترفندهای پخت آن مسلط باشید. روش‌هایی که طعم غذای بوقلمون را منحصربه‌فرد می‌کنند، عبارت‌اند از:

  • بوقلمون‌هایی که اندازه کوچک‌تری دارند، لطیف‌تر هستند و به‌طور یکنواخت می‌پزند. بنابراین، هنگام پخت غذا برای افراد زیاد، به‌جای بوقلمون بزرگ از دو بوقلمون کوچک استفاده کنید.
  • بوقلمون‌های محلی علاوه‌براین‌که دارای ویتامین و مواد معدنی بیشتری هستند، طعم خوشمزه‌ای هم دارند. زیرا به‌طور آزادانه در فضای بیرون حرکت می‌کنند و عضله‌های آن‌ها به‌خوبی رشد می‌کنند. همچنین به مواد غذایی طبیعی و سرشار از ویتامین دسترسی دارند.
  • بوقلمون را شب قبل از پخت مزه‌دار کنید و در یخچال قرار دهید.
  • بهتر است برای طعم‌دار کردن گوشت به‌جای روغن زیتون تقلبی از روغن زیتون فرابکر ورژن استفاده کنید.

روش های پخت گوشت بوقلمون

سخن پایانی

بهترین روش برای پخت گوشت بوقلمون این است که آن را سرخ کنید زیرا غذای شما برشته و خوشمزه می‌شود. اگر اولین‌بار است که می‌خواهید با بوقلمون غذا بپزید بهتر است دستور پخت انواع غذا با این ماده غذایی را مرور کنید تا مطمئن شوید که مواد موردنیاز آن را در منزل دارید. همچنین با مطالعه طرز تهیه انواع روش‌های پخت این گوشت، به‌این نتیجه می‌رسید که طعم آن غذا برای شما خوشایند هست یا نیست. روغن‌های ورژن یک گزینه عالی برای مزه‌دار کردن بوقلمون هستند.