غذاهای خطه شمال کشور اکثرا از سبزیجات تازه و محلی تهیه میشود. گیجای رشتی جزء این دسته از غذاهاست، در تهران و سایر شهرهای بزرگ به علت دسترسی نداشتن به این سبزیجات میتوانید از سبزی آشی استفاده کنید. طرز تهیه این غذا بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی میتوانید آن را با طعم دلخواه خود تهیه کنید.
مواد لازم جهت تهیه گیجای:
مواد مورد نیاز برای ۶تا۸ نفر | مدت زمان پخت: ۱ ساعت | ||||||||||
مواد لازم | مقدار مورد نیاز | کالری | |||||||||
سبزی آش | ۱ کیلو گرم | – | |||||||||
شوید | ۲۵۰ گرم | – | |||||||||
تخممرغ | ۴ عدد | هر تخممرغ ۷۰ کیلوکالری | |||||||||
سیر | ۱۰ حبه | – | |||||||||
برنج | ۱ قاشق | ۲۰ کیلوکالری | |||||||||
آب انار ترش یا آبغوره | یک لیوان | ||||||||||
روغن | به میزان لازم | ||||||||||
نعنا خشک | نصف قاشق غذاخوری | – | |||||||||
نمک- فلفل-زردچوبه | |||||||||||
جهت بهبود کیفیت غذا، از روغن های فرابکر استفاده کنید. |
طرز تهیه گیجای رشتی:
مرحله اول:
سبزی آش و شوید را بعد از پاک کردن و شستن، ریز خورد کنید. داخل قابلمه مناسبی ریخته، نصف لیوان آب و آبغوره و آب انار را اضافه میکنیم، باهم مخلوط کرده و میگذاریم جوش بیاید.
مرحله دوم:
بعد از جوش آمدن درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم میکنیم. در اواسط پخت، نمک را اضافه میکنیم. سبزی و آبغوره انقدر باهم جوش میخورند که آبغوره به خورد سبزی برود.
مرحله سوم:
سبزیها را میکوبیم و کنار میگذاریم. سیرها را خورد کرده و همراه با زردچوبه تفت میدهیم.سپس تخممرغ را به سیر اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا تخممرغ سرخ شود.
مرحله چهارم:
تخممرغها را از تابه خارج میکنیم، سبزیها را داخل تابه ریخته و مقداری تفت میدهیم(حدود ۵دقیقه). در این هنگام تخممرغها را با قاشق خورد کرده و به سبزی اضافه میکنیم. بعد از کمی تفت دادن با روغن ذرت نعنا خشک و فلفل را اضافه میکنیم. خوب باهم مخلوط میکنیم. درب تابه را گذاشته و زیر آن را کم میکنیم.
نکته مهم:
- هر ده دقیقه غذا را مخلوط میکنیم تا سبزی ته نگیرد و نیم ساعت بعد غذا آماده است.
- ترشی این غذا به ذائقه افراد بستگی دارد.
نکات تغدیهای تخممرغ:
- ۴ درصد انرژی مورد نیاز در طول روز را فراهم میکند.
- سرشار از پروتئین
- منبع ویتامینهای:A,E,B,D
- املاح مهمی در تخم مرغ وجود دارند شامل: روي، سلنيم، آهن و كلسيم که برای رشد استخوانها مفید است.
- مناسب برای کودکان و نوجوانان در حال رشد