ورژن

گراتن سیب زمینی و گوشت چرخ کرده

گراتن‌ها از جمله غذاهای پرطرفداری هستند که در مدت زمان کم پخته شده و با انواع سس‌ها از جمله سس بشامل قابل سرو کردن است. سس بشامل یکی از انواع سس‌هاست که همراه سوفله و گراتن‌ها، طعم بسیار دلچسبی را برای ما به همراه می‌آورد. گراتن کلمه‌ای با ریشه فرانسوی بوده و با سلیقه‌های مختلف پخته می‌شود و به جای گوشت از مرغ یا بادمجان میتوان استفاده کرد. گراتن سیب زمینی و گوشت یکی از انواع گراتن‌های بسیار خوش مزه است.

 

مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی و گوشت چرخ کرده:

مواد لازم ۴ نفر مدت زمان پخت:1ساعت
مواد لازم مقدار مورد نیاز کالری
سیب زمینی ۴ عدد بزرگ هر عدد ۱۷۲ کالری
پنیر پیتزا ۱۷۰ گرم هر ۱۰۰ گرم ۴۵۰ کالری
گوشت ۲۰۰ گرم چرخ کرده هر ۱۰۰ گرم ۲۸۲ کالری
نمک مقدار لازم
سیر ۱ حبه
رب ۲ قاشق غذا خوری
قارچ یک عدد متوسط
پیاز یک عدد بزرگ
زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
برای تفت دادن مواد غذایی با شعله ملایم از روغن‌ های فرابکر استفاده کنید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با گوشت:

مرحله اول:

سیب زمینی ها را در مقداری آب و نمک قرار می‌دهیم تا کامل بپزد. دقت کنید سیب زمینی‌ها زیاد در آب نمانند که بترکند؛ با یک چنگال می‌توانید میزان پخته بودن آن را تست کنید.

مرحله دوم:

پیاز را خورد کرده و همراه با مقداری زردچوبه با استفاده از روغن آفتابگردان فرابکر تفت می‌دهیم.

مرحله سوم:

سپس سیر را رنده کرده به پیاز در حال تفت خوردن اضافه می‌کنیم. بعد از چند دقیقه گوشت را به تابه اضافه می‌کنیم و با بقیه مواد خوب مخلوط می‌کنیم. دقت کنید در این مرحله گوشت‌ها بهم می‌چسبند با کنار قاشق گوشت‌ها را از هم جدا کنید.

مرحله چهارم:

قارچ‌ و فلفل ونمک را به سایر مواد اضافه کنید کمی صبر کنید تا قارچ‌ها آب انداخته و خوب پخته شوند.

مرحله آخر:

سیب زمینی‌ها را پوست کنده به حلقه‌های متوسط خورد کرده و در ظرف مناسب فر قرار دهید، سپس مقداری از مواد گراتن سیب زمینی و گوشت را روی آن قرار داده و مقداری پنیر پیتزا روی آن بریزید. ظرف را درون فر در دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا روی پنیر به خوبی طلایی شود.

نکات تغذیه گراتن:

  • سیب زمینی دارای فیبر زیادی می‌باشد که برای دستگاه گوارش بسیار مناسب است.
  • کربوهیدرات موجود در سیب زمینی موجب سیری طولانی مدت می‌شود.
  • منبع ویتامین C
  • منبع ویتامین‌های خانواده B
  • منبع پتاسیم، کمی منیزیم و آهن که پتاسیم به حفظ تعادل فشار خون در بدن کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *