مواد مورد نیاز جهت تهیه کیک روغن زیتون:
مواد لازم جهت تهیه کیک | مقدار مورد نیاز | کالری | |||||||||
روغن زیتون فرابکر | یک و ۱/۴ فنجان | ۱قاشق ۱۲۰ کالری | |||||||||
شکر | ۱ فنجان + ۲ قاشق اضافه | ۱۰۰گرم، ۴۰۰ کالری | |||||||||
آرد | ۲ فنجان | ۱۰۰ گرم ۳۷۰ کالری | |||||||||
آرد بادام یا ذرت | ۱/۳ فنجان | ۱۰۰ گرم ۳۷۰ کالری | |||||||||
بکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری | – | |||||||||
جوش شیرین | ۱/۲ قاضق چای خوری | – | |||||||||
پوست لیمو رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری سر خالی | – | |||||||||
آبلیمو تازه | ۱ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
وانیل | ۲ قاشق چایخوری | – | |||||||||
تخم مرغ | ۳ عدد | هر تخم مرغ ۷۰ کالری |
طرز تهیه کیک با طعم روغن زیتون:
مرحله اول:
فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. کف و کنارههای تابه را با روغن زیتون فرابکر به خوبی چرب کنید(میتوانید از انگشتان خود برای اینکار استفاده کنید). کف تابه را به مقدار زیاد شکر بپاشید و تابه را به دو طرف بچرخانید تا شکر به تمام قسمتهای تابه برسد.
مرحله دوم:
آرد کیک، آرد بادام، بکینگ پودر، جوش شیرین و مقداری نمک را با هم به خوبی مخلوط میکنیم به گونهای که گلولههای این مواد از بین برود. آبلیمو و وانیل را در یک کاسه کوچک با هم ترکیب میکنیم. برای مخلوط کردن از همزنهای برقی استفاده کنید.
مرحله سوم:
تخممرغها را بزنید و با پوست لیمو و شکر را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را انقدر بهم بزنید تا سبک، غلیظ و کمرنگ شود به طوری که از ظرف نیفتد. اگر از همزن برقی استفاده میکنید سه دقیقه، و اگر از همزن دستی استفاده میکنید ۵ دقیقه مواد را باهم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
همزمان که مخلوط کن با سرعت بالا در حال چرخش است روغن زیتون را به آن اضاقه میکنیم و همزدن را ادامه میدیهیم تا مخلوط سفت و غلیظ تر شود. بعد از مخلوط کردن با دستگاه، خمیر را چند بار با یک کفگیر بزرگ و یا دست در کاسه بچرخانید و مطمئن شوید به اطراف کاسه چیزی نچسبیده باشد. سپس خمیر را در ظرفی که از قبل تهیه کردهایم میریزیم، دمای فر را روی ۱۷۵ درجه قرار داده و ظرف را به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقبقه داخل فر میگذاریم. روی کیک باید کامل طلایی و مغز آن کاملا پخته و قابل لمس باشد.
روی کیک را با خلال دندان و یا نوک چاقو سوراخ ایجاد کنید. ۲ قاشق باقیمانده روغن را آرام آرام روی کیک بریزید و منتظر باشید تا جذب شود. با چاقو اطراف کیک را از ظرف جدا کنید. کیک روی قفسه بگذارید تا کاملا خنک شود. بریا بهتر شدن طعم و بافت کیک آن را در ظرف پلاستیکی در دمای اتاق قرار دهید تا استراحت کرده و طعم بهتری داشته باشد.