هر وقت که اسم کوفته را میشنویم یاد تبریز میکنیم و کوفتههای معروفش. امروز براتون طرز تهیه یه نوع دیگه از کوفته رو آوردیم تا در کنار خانوده از خوردنش لذت ببرید. کوفته برنجی طرز پخت بسیار سادهای داره و میتونید در مهمونیاتون ازش به عنوان غذای اصلی برای پذیرایی استفاده کنید.
مواد لازم جهت تهیه کوفته برنجی:
مواد لازم برای ۵ نفر | زمان پخت: ۱ ساعت | ||||||||||
مواد لازم | مقدار مورد نیاز | کالری | |||||||||
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم ۳۳۰ کالری | |||||||||
برنج | ۱/۵ پیمانه | ۱۰۰ گرم ۱۲۵ کالری | |||||||||
تخم مرغ | ۲ عدد | ۱عدد ۷۰ کالری | |||||||||
لپه پخته شده | ۱ پیمانه | ۱۰۰ گرم ۳۴۱ کالری | |||||||||
پیاز متوسط | ۱ عدد | – | |||||||||
شوید | ۴ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
مرزه | ۴ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
ترخون | ۳ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
زردچوبه | ۱/۵ قاشق چایخوری | – | |||||||||
مواد لازم برای تهیه سس: | |||||||||||
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | ۱ عدد | – | |||||||||
روغن آفتابگردان فرابکر | به مقدار لازم | یک قاشق حدود ۳۰ گرم | |||||||||
رب گوجه | ۳قاشق غذا خوری | ۱00 گرم ۱۰۵ کالری | |||||||||
نمک و فلفل | به مقدار لازم | – | |||||||||
آب | ۵ لیوان | – |
نکته مهم در تهیه کوفته برنجی: برنج و لپه را قبل از تهیه کوفته برنجی حتما باید نیمپز کرده باشید.
طرز تهیه کوفته برنجی:
مرحله اول:
برای تهیه کوفته برنجی ابتدا پیاز را رنده میکنیم و بعد گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه میکنیم.
مرحله دوم:
برنج و لپه پخته شده، سبزیها، نمک و فلفل و زردچوبه همراه تخممرغها به مواد اضافه میکنیم و مواد را خوب باهم چنگ میزنیم. طوری که چسبندگی لازم را داشته باشد. توجه کنید اگر مواد خوب با یکدیگر چنگ نخورند، در حال پخت در سس مخصوص وا میرود.
مرحله سوم:
در این مرحله مواد را به صورت توپهای متوسط قلقلی میکینم. با توجه به ذائقه خود اگر دوست داشتید، میتوانید وسط آن زرشک و یا آلو اضافه کنید.
تهیه سس مخصوص کوفته:
ابتدا پیاز بزرگ را نگینی خورد میکنیم و بعد با کمی روغن آفتابگردان فرابکر تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس زرد چوبه را اضافه کرده و باز باهم تفت میدهیم. در مرحله بعدی رب را اضافه کرده و بازهم مواد را باهم تفت میدهیم. در آخر ۴یا۵ لیوان آب به آن اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا آب به جوش بیاید. شعله گاز را کم میکنیم و کوفتهها را آرام آرام داخل سس قرار میدهیم و حدود یک ساعت زمان میدهیم تا کوفته برنجی خوب پخته شود. میتوانید کوفتهها را نیم ساعت قبل از قراردادن داخل آب، نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید.