مواد لازم جهت تهیه کلوچه زردآلو خانگی:
مواد لازم برای ۶ نفر | زمان پخت:۱ ساعت | ||||||||||
مواد لازم | مقدار مورد نیاز | کالری | |||||||||
جو دوسر | ۱ و ۳/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۶۸ کالری | |||||||||
شکر دانه ریز | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۲۳۵ کالری | |||||||||
زردآلو خشک | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۲۷۰ کالری | |||||||||
کشمش | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۲۹۶ کالری | |||||||||
دانه کتان | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۵۳۴ کالری | |||||||||
دانه کدو حلوایی خام | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۲۰ کالری | |||||||||
نارگیل خرده شده | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۳۴۵ کالری | |||||||||
کینوآ | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۸۰ کالری | |||||||||
دانه چیا | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۰۰ گرم ۴۸۶ کالری | |||||||||
روغن آفتابگردان | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۹۰۰ کالری | |||||||||
کره ذوب شده | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۹۰۰ کالری | |||||||||
عسل | ۱/۴ فنجان | ۱۰۰ گرم ۳۰۰ کالری | |||||||||
جوش شیرین | ۱/۴ قاشق چایخوری | – | |||||||||
عصاره وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری | – | |||||||||
طرز تهیه کلوچه زردآلو خانگی:
مرحل اول:
یک فنجان جو دو سر را داخل غذاساز بریزید و مخلوط کن را روشن کنید، انقدر جو را مخلوط کنید تا به آرد جو تبدیل شود. سپس به ظرف دیگری منتقل کرده و ۳/۴ باقی مانده را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم:
زردالو ها رو با هم میکس کنید، کشمش و دانه کدو تنبل را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم:
در این مرحله، مواد مخلوط شده را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده، و بقیه دانههای کتان و تخم کدو را به آن اضافه میکنیم. سایر مواد و ترکیبات از جمله نارگیل خرد شده، شکر، کینوآ، دانههای چیا، روغن آفتابگردان فرابکر، کره، عسل، جوش شیرین و وانیل را به آن اضافه میکنیم.
مرحله چهارم:
فر را تا دمای ۳۵۰ درجه گرم میکنیم. خمیر را در قالبهای مخصوص مافین میریزیم. دقت کنید قالبها را تا نیمه پر کنید. آنها را به مدت ۱۲ دقیقیه داخل فر قرار دهید تا سطح آن برشته شود سپس از فر خارج کرده و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه سرد شود. مافینها را داخل ظرف مورد نظر ریخته و برای مهمانهای خود سرو کنید….
نکته تغذیهای:
دانه چیا چیست؟
گیاهی است یکساله از سرده نو خانواده نعناعیان. این گیاه بومی آمریکای مرکزی است. این گیاه را برای مصرف دانه آن میکارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.
چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانههای آن کاشته میشود. دانههای چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. از دانههای چیا میتوان ۲۵ تا ۳۰ درصد روغن استخراج کرد. از جمله اسید آلفا لینولنیک (ALA). روغن دانههای چیا تشکیل شدهاست از حدود ۵۵ درصد امگا ۳، هجده درصد امگا ۶، حدود شش درصد امگا ۹ و حدود ۱۰ درصد چربیهای اشباع شده.