کله گنجشکی یک غذای سریع، خوشمزه و نسبتا ارزان است. اینغذای لذیذ بسیار آسان درست میشود، تنها کافی است کمی گوشت چرخکرده و سیبزمینی در خانه داشته باشید.
مواد لازم برای تهیه کله گنجشکی
مواد لازم برای ۴ نفر زمان آماده: ۲ ساعت | |||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت چرخکرده | ۴۰۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کیلوکالری | |||||||||
سیب زمینی | ۲ عدد | هر عدد ۱۲۰ کیلوکالری | |||||||||
رب گوجه فرنگی | ۱ بسته | – | |||||||||
پیاز | ۲ عدد | هر یک عدد ۵ کالری | |||||||||
آب | ۸ لیوان | – | |||||||||
روغن زیتون فرابکر | مقداری | هر قاشق ۱۲۰ کیلوکالری | |||||||||
نمک و فلفل و زردچوبه | هرکدام ۲ قاشق چای خوری | – |
طرز تهیه کله گنجشکی
مرحله اول:
در ابتدا لازم است دو پیاز بررگ داشته باشید، یکی از آنها را رنده کرده و با ادویه مخلوط کنید. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز خود اضافه کنید. حال آن را کامل ورز بدهید و آنها را قلقلی کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله روغن زیتون فرابکر را در ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا داغ بشود. یکی دیگر از پیازها را رنده کنید و در ماهیتابه بریزید، وقتی پیازها طلایی شد گوشت های قلقلی شده را در آن قرار بدید و اجازه دهید تا کامل سرخ و قهوهای رنگ شود.
مرحله سوم:
حال رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا بوی خامی آن از بین رفته و رنگ باز کند، گوشتها را به آن اضافه کرده و به آن آب اضافه کنید سپس درب آن را بگذارید تا خوب بپزد.
مرحله پنجم:
پس از یک ساعت بعد، سیب زمینیها را خرد کرده در قابلمه بریزید تا بپزد.
مرحله آخر:
در مرحله آخر وقتی خوب گوشتها پخت، به آن رعفران اضافه کنید.
آماده کردن برنج برای کله گنجشکی
در این مرحله ۴ پیمانه برنج به همراه نمک و روغن و آب میریزید تا به جوش بیاید اگر ته دیگ دوست دارید داشتهباشید میتوانید در قابلمه ای جدا سیب زمینی بچینید. تا طلایی بشود کمی زعفران روی آن بپاشید سپس برنج را به آن اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا دم بکشد. نوش جان