کشک و بادمجان یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که به عنوان یک غذای حاضری بسیار خوشمزه شناخته میشود.این غذا بسیار آسان بوده و معمولا به صورت پیشغذا و برای رنگارنگ کردن سفرهی شما بسیار مناسب است.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کشک و بادمجان تهیه کنید.
موادلازم جهت تهیه کشک بادمجان:
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||
کشک | ۴ قاشق غداخوری | هر ۱۰۰ گرم ۳۷۸ کیلوکالری | |||
بادمجان | ۶ عدد | هر ۱۰۰ گرم۱۹۰ کیلوکالری | |||
سیر | ۴ حبه | – | |||
پیاز | ۱ عدد | هر عدد ۶۰کیلوکالری | |||
روغن | مقدار لازم | – | |||
مغزگردو | ۳ قاشق غذاخوری | هر عدد ۴۰ کیلوکالری | |||
نعناع | ۳ قاشق غذاخوری | هر عدد ۱۷۰کیلوکالری | |||
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم | – |
طرز تهیه:
در مرحله اول بادمجان ها را پوست میگیریم و در آبکشی قرار میدهیم و به آن نمک میزنیم تا لخی آن گرفته بشود و میگذاریم تا کاملا خشک بشود.
( پاشیدن کمی نمک روی بادمجان ها باعث جذب کمتر روغن و رفع تلخی بادمجان ها میشود ) .در داخل تابهای روغن گلرنگ فرابکر ورژن میریزیم و صبر میکنیم تا داغ بشود. سپس بادمجانها را در آن میچینیم تا سرخ شود و بر میگردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود،
سپس سیر و پیاز را خورد کرده و با روغن کم آن را تفت میدهیم تا کاملا طلایی بشود و سپس به آن ادویه موردنظر را اضافه میکنیم.کمی از آن را کنار میگذاریم و باقی مواد را روی بادمجانهای سرخکرده میریزیم.
حال نعناع خشک را جداگانه در طرفی میریزیم و آن را تفت میدهیم وکنار میگذاریم.
گردوها را خردکرده و به مواد خود اضافه میکنیم.همه ان ها را با گوشتکوب خوب له میکنیم و در تابهای میریزیم و یک نصف لیوان آب میریزیم و درب آن را میگذاریم تا خوب بپزد.
دو قاشق کشک به آن اصافه میکنیم و پس از نیم ساعت آن را با باقی سیر و پیاز و نعنا تزیین می کنیم. نوش جان