مواد لازم جهت تهیه پوره سبزیجات هندی:
مواد لازم برای ۴ نفر | مدت زمان آمادهسازی و پخت: ۱ساعت | ||||||||||
مواد لازم | مقدار لازم | کالری | |||||||||
آرد | ۲۵۰ گرم | ||||||||||
Self-raising آرد | ۵۰ گرم | ||||||||||
پودر فلفل قرمز | نصف قاشق چایخوری | ||||||||||
گرام ماسالا | ۱ قاشق چایخوری | ||||||||||
پودر ماسالا تندوری | ۱ قاشق چایخوری | ||||||||||
آبلیمو | ۱ قاشق غذاخوری | ||||||||||
سیبزمینی | ۳۰۰ گرم | ||||||||||
پیاز | ۳۰۰ گرم | ||||||||||
پیازچه | ۳ عدد | ||||||||||
برگ اسفناج | ۶تا۸ عدد | ||||||||||
برگ گشنیز | ۱۰ برگ | ||||||||||
نمک | ۱ قاضق چایخوری | ||||||||||
فلفل سبز تند | ۱ قاشق چایخوری | ||||||||||
روغن آفتابگردان فرابکر برای سرخ کردن |
طرز پخت پوره سبزیجات هندی:
مرحله اول:
آرد معمولی و آرد تکمیلی را داخال کاسه ریخته و خوب مخلوط میکنیم. پودر فلفل قرمز، گرام ماسالا و پودر تندوری را در صورتی دوست دارید به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم:
آبلیمو و سپس آب را آرام آرام به مواد اضافه میکنیم تا خمیر صاف و یکدست به دست آید. سپس آن را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کنار میگذاریم تا استراحت کند.
مرحله سوم:
سیب زمینی ها را پوست کنده به قطعات کوچک خرد میکنیم و سپس با اسفناجها و گشنیزهای خورد شده مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم:
روغن آفتابگردان فرابکر را داخل تابه ریخته و صبر کنید تا داغ شود. برای مطمئن شدن از داغ بودن روغن یک تکه کوچک پودر سوخاری در آن بیندازید، اگر خوب سرخ شد، روغن شما آماده است.
مرحله پنجم:
ماواد را داخل خمیرها قرار دهید و دور و بر آن را با دست ببندید. سپس آنها را داخل روغن مایع سرخ کردنی انداخته و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه خوب سرخ کنید. بعد از اینکه به خوبی روی آنها طلایی شد از روغن خارج کنید معمولا بین ۵ تا ۶ دقیقه زمان میبرد. پیش غذا آماده سرو کردن است. نوش جان…
نکته:
آرد Self-raising یا آرد
اضافه کردن جوش شیرین و فسفات کلسیم یا بیکینگ پودر به آرد ساده، آرد Self-raising را تشکیل می دهد. برای تهیه این آرد در خانه به ازای هر ۱۵۰ گرم آرد ساده ۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر را به آن مخلوط نموده و سه بار الک کنید.
مواد معدنی و ویتامین های موجود در اسفناج:
در صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است
- انرژی ۲۰ کالری
- آب ۹۰ گرم
- پروتئین ۳ گرم
- چربی ۰/۳ گرم
- مواد نشاسته ای ۳/۵ گرم
- کلسیم ۹۰ میلی گرم
- فسفر ۵۰ میلی گرم
- آهن ۳/۲ میلی گرم
- سدیم ۷۰ میلی گرم
- پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
- ویتامین آ ۶۰۰۰ واحد.
فواید و خواص اسفناج:
- سلامت قلب
- پیشگیری از آکنه
- رفع سوزش سر دل
- درمان یبوست
- رشد مو
- تنظیم خواب و کمک به درمان بیخوابی
- کاهش وزن
- ضد سرطان
- سلامت استخوانها
- سلامت چشم
- جلوگیری از کمخونی
- پیشگیری از اثرات پیری
- استحکام ماهیچهای
- درمان فشار خون بالا
- جلوگیری از زخم معده
- مدیریت دیابت
- پیشگیری از آسم
- پوست سالم
- جلوگیری از سرطان پروستات
- سلامتی نوزاد
- سلامت خون
- پیشگیری از سرطان سینه