لوبیا پلو یک غذای اصیل ایرانی است که بسیار خوشمزه و طرفداران زیادی دارد. این غذا را با گوشت چرخکرده هم می توان درست کرد اما با گوشت خورشتی خوشمزه تر میشود.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
مواد لازم برای ۴ نفر زمان پخت: ۴ ساعت | |||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت گوساله یا گوسفندی | ۴۰۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کیلوکالری | |||||||||
پیاز بزرگ | ۲ عدد | هر یک عدد ۵ کالری | |||||||||
زردچوبه-نمک-فلفل-دارچین | ۳ قاشق چای خوری | – | |||||||||
برنچ | ۴ پیمانه | هر قاشق پخته ۲۸ کیلوکالری | |||||||||
لوبیا سبز خرد شده | ۳۰۰گرم | – |
طرز تهیه لوبیا پلو:
برای درست کردن لوبیا پلو باید مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول:
پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن کنجد در تابهای میریزیم و خوب تفت میدهیم تا طلایی شود.
مرحله دوم:
ادویهها را به پیاز اضافه کرده و سپس گوشتها را در تابه میریزیم وخوب هم میزنیم تا کاملا طلایی شود.
مرحله سوم:
رب به میزان دو قاشق غذاخوری بزرگ به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
مرحله چهارم:
لوبیاها را خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم. پس از آنکه کمی تفت خورد روی مواد آب میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا به جوش بیاید و به مدت ۱ ساعت گوشتها خوب بپزذ.
مرحله پنجم:
در قابلمهای آب ریخته و ابتدا آن را جوش میآوریم، حال برنج را اضافه میکنیم و پس از آنکه روی هر برنج دو خط افقی افتاد، برنج را بر میداریم و در آبکش میریزیم.
مرحله ششم:
برای آنکه برنجها به هم نچسبد روی آن را کمی آب سرد میریزیم. حال قابلمهای برداشته و داغ میکنیم و سیب زمینیها را به همراه کمی زعفران درکف میچینیم.
مرحله هفتم:
حال یکی دو کفگیر برنج میریزیم .وموادی که خوب پخته شده است را روی آن میریزیم و لایهها را تا آخر به همین شکل تکرار میکنیم.
مرحله هفتم:
سه سوراخ بزرگ روی برنج ایجاد میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تاخوب دم بکشد. لوبیا پلو شما اماده است. نوش جان.