وقتی صحبت از قرمه سبزی میشه، دست و پای هر جنبندهای به لرزه درمیاد 🙂 قرمه سبزی و دوغ و برنج ایرانی، یکی از لحظات خوش هر مهمانی و ضیافتی رو برای ما ایرانیها رقم میزنه. حالا اگر این خورش خوشمزه و خاطره انگیز با فرمول مخصوص سرآشپز پخته شده باشه، لذت لحظههای فراموش نشدنی رو دو چندان میکنه! بیشتر از این دلتون رو آب نمیندازیم بریم سراغ دستور پخت یه قرمه سبزی حرفهای 🙂
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
مواد لازم برای 4 نفر | زمان پخت: 2 ساعت | ||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت گوساله یا گوسفندی | 400 گرم | هر 100 گرم 240 کیلوکالری | |||||||||
سبزی خورشت | میزان کافی | – | |||||||||
پیاز بزرگ | 2 عدد | هر یک عدد 5 کالری | |||||||||
زردچوبه-نمک-فلفل | 3 قاشق چای خوری | – | |||||||||
برنج | 4 لیوان | هر لیوان 180 کیلوکالری | |||||||||
لوبیا قرمز | 200 گرم | هر100 گرم120 کیلوکالری | |||||||||
لیمو عمانی | 3 عدد | هر100 گرم180 کیلوکالری | |||||||||
توصیه میکنیم برای حفظ سلامتی خود و خانواده از روغنهای فرابکر( روغن پرس سرد) استفاده کنید |
قبل از آشبزی :
توصیه میشود برای جلوگیری از ابتلا به نفخ معده بعد از مصرف قورمه سبزی ایرانی حتما لوبیای قرمز را از شب قبل در یک کاسه آب قرار دهید و در صورت امکان دو الی سه بار آب را عوض کنید، این عمل باعث از بین رفتن اثر نفخ معده و راحت تر پخته شدن لوبیا میگردد
طرز تهیه قورمه سبزی
مراحل در یک نگاه
- آماده سازی مواد اولیه
- تفت دادن گوشت
- میکس مواد اولیه و تفت ثانویه
- افزودن آب
- پخت با دمای متوسط به مدت 60 دقیقه
- ساید غذا
- آماده سرو
1-برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست میکنیم و به حالت ریزریز درمیآوریم و در درون قابلمهای با حرارت پایین روغن فرابکر کنجد یا آفتابگردان میریزیم، پس از آنکه روغن در معرض حرارت ملایم قرار گرفت، پیاز خرد شده را به همراه زردچوبه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا پیاز نرم شود،پس از آنکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شست و شو به صورت قطعات یکدست خرد میکنیم و به پیاز اضافه میکنیم.
2-تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه میدهیم تا رنگ تمامی قسمتهای گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود، یک قابلمه ی مناسب به همراه چند پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت 15 دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود(اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیهی لوبیای قرمز باعث کدر شدن رنگ خورشت شود)
3-پس از این کار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت میدهیم سپس چند لیوان آبجوش به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت و لوبیا با حرارت ملایم بپزد تا خاصیت و ارزش غذایی آن حفظ گردد.
4-در مرحلهی بعدی، سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شست و شو به صورت ریز خرد کرده و سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب میریزیم و تفت میدهیم تا سبزی سرخ شود، هر چه رنگ سبزی پررنگتر باشد در پایان کار خورشت سیاهتر خواهد شود البته جهت تامین ارزش غذایی خورشت حتما به تناسب از سبزی پررنگ و کم رنگتر استفاده کنید، پس از اینکه سبزی را به خوبی تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه میکنیم و مقداری فلفل سیاه و نمک به تناسب میافزاییم( حتما توجه داشته باشید که اگر نمک را در مراحل اولیه اضافه کنید باعث دیر پخته شدن گوشت میگردد)
5-برای اضافه کردن لیمو عمانی حتما از قبل آن را با چنگال سوراخ کرده و در درون لیوان قرار دهید تا تلخیاش گرفته شود و خورشت را تلخ نکند، لیمو عمانی را پس از مرحله سبزی خورشت به قابلمه اضافه میگردد
6-حال دیگر باید اجازه داد تا خورشت قورمه سبزی آماده گردد و اصطلاحاً جا بیفتد و آمادهی سرو گردد، هر چه خورشت بیشتر روی حرارت ملایم بماند بیشتر جا میافتد و اگر خورشت را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورشت از دیگر مواد غذایی جدا میگردد و ظاهر زیبایی پیدا نخواهد کرد.
نکات طلایی :
1-برای اینکه خورشت اصطلاحا به خوبی روغن بیندازد باید نکاتی را رعایت کرد، یکی از این نکات این است که سبزی خورشت به خوبی سرخ گردد.
2-نکتهی دیگر اینکه در پایان پخت خورشت یک تکه یخ کوچک درون خورشت بیندازید، این کار باعث شوک دادن به سبزی خورشت میشود و به روغن انداختن خورش کمک میکند.
3-سبزی خورشت مخصوص قورمه سبزی، متشکل از اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است که به راحتی میتوانید از سبزی فروشیها تهیه کنید.
4-تره زیادی در سبزی خورشت باعث تندی خورشت و شنبلیله زیادی در سبزی باعث تلخ شدن طعم خورشت میگردد.