عدس پلو غذای محبوب ایرانی است که از دیرباز در مراسم مذهبی به عنوان نذری و حتی در مجالس رسمی نیز سرو میشد. این غذای خوشمزه بسیار آسان است و زمانی که هیچ ایدهای برای آشپزی ندارید بسیار کارآمد است.
موادلازم برای تهیه عدس پلو
مواد لازم برای ۴ نفر زمان پخت: ۴ ساعت | |||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کیلوکالری | |||||||||
برنج | ۳ پیمانه | هر قاشق ۲۰ کیلوکالری | |||||||||
پیاز بزرگ | ۲ عدد | هر یک عدد ۵ کالری | |||||||||
عدس | ۱ حبه | – | |||||||||
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
کره | ۱ قاشق غذاخوری | هر لیوان ۱۶۲۸ کیلوکالری | |||||||||
روغن مایع | به میزان لازم | – | |||||||||
نمک و فلفل | به میزان لازم | – | |||||||||
طرز تهیه عدس پلو با گوشت
برای تهیه عدس پلو با گوشت زمان کمی لازم دارید و حتما نیاز دارید تا عدسها را از شب قبل در آب ولرم خیس کنید.
مرحله اول: ابتدا پیاز را خلال کرده و با روغن زیتون فرابکر تفت می دهیم و پس از آنکه طلایی شد به آن ادویه را اضافه میکنیم.
مرحله دوم: سپس به آن گوشت چرخکرده اضافه میکنیم. سپس ادویه که شامل زردچوبه و نمک و فلفل است را به آن اضافه می کنیم و آنرا تفت میدهیم تا کاملا طلایی شود.
مرحله سوم: در مرحله بعدی کمی آب روی آن ریخته و درب قابلمه را می گذاریم تا حدود ۲۰ دقیقه گوشت شما بپزد.
در مرحله چهارم: برنج را در قابلمه ریخته و حدود دو بند انگشت روی آن آب میریزیم فقط فراموش نکنید که برنج کته بسیار با خاصیتتر از برنج آبکش است.
روی آن نمک و روغن میافزاییم و میگذاریم تا آب آن به جوش بیاید پس از آنکه آب آن تموم شد درب را می گذاریم تا برنج دم بکشد.
در صورت تمایل میتوانید در ظرفی، کشمکش با روغن تفت بدهید و سپس روی آن کمی زعفران بیافزایید تا طعم بهتری بگیرتد. سپس روی گوشت چرخکرده خود بریزید.
عدس پلو شما آماده است. امیدوارم نهایت لذت را ببرید نوش جان.
نکته:عدس پلو را هم می توان به جای گوشت چرخکرده با نیمرو صرف کنید.