ورژن

شیرین پلو

شیرین پلو از جمله غذاهای ایرانی و آذربایجانی است که به سفره‌های مهمانی و عروسی رنگ و لعاب خاصی می‌بخشد. افرادی که نسبت به غذاهای شیرین ذائقه بیشتری دارند، این غذا را بیشتر دوست دارند. اگر قصد دارید برای اولین بار این غذا را برای مهمانی بپزید به شما توصیه می‌کنیم دست نگه دارید! چرا که پخت این غذا نیاز به تجربه زیادی دارد. برای بهتر شدن طعم شیرین پلو حتما از برنج‌های درجه یک ایرانی استفاده کنید.

مواد لازم جهت تهیه شیرین پلو:

مواد لازم برای ۶تا۸ نفر زمان پخت:۳ ساعت
مواد مورد نیاز مقدار لازم میزان کالری
مرغ ۱ عدد=۱/۵ کیلو هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰کیلوکالری
خلال بادام ۱۰۰ گرم هر ۱۰۰ گرم ۵۷۸کیلوکالری
خلال پسته ۵۰ گرم هر ۱۰۰ گرم ۶۸۰ کیلوکالری
خلال خشک پرتقال ۱۰۰ گرم
برنج ۱ کیلو هر ۱۰۰ گرم ۳۶۰ کیلوکالری
شکر ۱ کیلو هر ۱۰۰ گرم ۵ کیلوکالری
زعفران ساییده شده ۱ قاشق مربا خوری هر ۱۰۰ گرم ۴۰۰ کیلوکالری
نمک-فلفل-زردچوبه هر کدام یک قاشق غذاخوری
روغن ۱۵۰ گرم
حتما ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا دچار بیماری‌ های قلبی-عروقی نشوید.

 

طرز تهیه:

مرحله اول:

پوست پرتقال را که از شب قبل ریز ریز خورد کرده‌ایم، دو تا سه بار در آب می‌جوشانیم، سپس در آب سرد می‌ریزیم و در عرض چند ساعت بین دو تا سه بار آب آن را عوض می‌کنیم، این کار برای از بین رفتن تلخی پوست پرتقال است. آب را همراه با شکر در قابلمه‌ای جداگانه ریخته تا بجوشد، سپس پوست پرتقال را به آن اضافه می‌کنیم تا باهم بجوشد و شیرین شود. سپس خلال را از آب خارج می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آب آن کشیده شود.

مرحله دوم:

برنج را از شب قبل خیس کنید. مقداری روغن آفتابگردان فرابکر یا کنجد را در تابه ریخته و پیازها را با آن تفت می‌دهیم تا طلایی شود، سپس مرغ را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا رنگ مرغ تغییر کند. سپس کمی نمک، زردچوبه و ۱ لیوان آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم، مرغ کامل بپزد.

مرحله سوم:

نصف لیوان آب مرغ صاف شده را با ۲ قاشق روغن مخلوط می‌کنیم. یک لیوان از آب خلال و زعفران ساییده شده را با آن مخلوط می‌کنیم. استخوان‌های مرغ را جدا کرده و مرغ را قطعه قطعه می‌کنیم.

مرحله چهارم:

برنج را به آب در حال جوشیدن اضافه می‌کنیم و زمانی آماده شده بود از آب می‌گیریم. کف قابلمه مورد نظر را ۳ قاشق روغن و نصف لیوان آب می‌ریزیم. نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه می‌ریزیم و به ترتیب خلال پرتقال و نصف خلال بادام را روی برنج می‌ریزیم. یک و نیم کفگیر خلال روی برنج می‌ریزیم جوری که خلال‌ها مشخص نباشند. سپس مرغ‌ها را روی آن می‌چینیم و روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم.

 

نکات مهم برای پخت شیرین پلو:

  • هنگامی که برنج بخار کرد، مقداری آب مرغ از قبل تهیه شده را روی برنج می‌دهیم و برنج را دم می‌کنیم.
  • برای تزئین برنج در هنگام سرو مقداری خلال پسته روی آن بریزید و کمی کره ذوب شده روی‌ آن قرار می‌دهیم.
  • میزان شیرینی این پلو به ذائقه بستگی دارد و اگر مقدار مواد با تغییر کند، طعم غذا از بین می‌رود و زیاد بودن مواد باعث تلخی می‌شود.
  • هنگام دم کشیدن برنج از شعله پخش کن استفاده کنید، چرا که به علت داشتن شکر در شیرین پلو، روی حرارت زیاد به سرعت می‌سوزد.

نکات تغذیه‌ای مهم درباره برنج:

برنج از جمله مواد غذایی با خاصیت بسیار بالاست. برنج حاوی مقدار زیادی تیامین، نیاسین، آهن، ریبوفلاوین، ویتامینE، روی، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم است. برنج در کشور با به دوصورت آبی و دیمی کشت می‌شود.برنج بیشتر در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری مثل خوزستان، گیلان و مازندران رشد می‌کند. برنج بیشترین میزان مصرف را پس از نان به خود اختصاص می‌دهد. اگز شرایط برای رشد مناسب باشد، بعد از برداشت اول بازهم برنج رشد می‌کند و محصول می‌دهد.

در صورت امکان، در هنگام پخت، برنج را کته کنید؛ زیرا با آبکشی مقدار زیادی از ویتامین Bو همچنین ویتامین C‌ را در هنگام جوشیدن از دست میدهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *