شامی کباب یک غذای اصیل شمالی است. بسیاری از مردم اغلب آن را با کتلت اشتباه میگیرند. در کتلت ازگوشت چرخکرده و سیب زمینی استفاده میشود. اما در شامی کباب آرد نخودچی هم به کار میرود.
مواد لازم برای تهیه شامی کباب:
مواد لازم برای ۴ نفر زمان آماده: ۲ ساعت | |||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||||||||
گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۲۴۰ کیلوکالری | |||||||||
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط | هر عدد ۱۲۰ کیلوکالری | |||||||||
تخم مرغ | ۱ عدد | هر ۱ عدد ۸۰کیلوکالری | |||||||||
پیاز | ۱ عدد بزرگ | هر یک عدد ۵ کالری | |||||||||
آرد نخود چی | ۲ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
نمک و فلفل و زردچوبه | هرکدام ۲ قاشق چای خوری | – |
طرز تهیه شامی کباب:
مرحله اول:
ابتدا پیازها را رنده ریز کنید و به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید برای آن که شامی شما شل نشود، آب پیازها را بگیرید و دور بیاندازید.
مرحله دوم:
در اینمرحله سیب زمینیها را به مدت ۴۵ دقیقه در آب جوش بگذارید تا آبپز شود. پس از آنکه چنگال در سیب زمینیها فرو بریدید و اطمینان حاصل کردید که کاملا پخته است، آنها را با آب سرد بشویید و رنده درشت کنید و به پیازها اضافه کنید.
مرحله سوم:
در اینمرحله سیب زمینی و پیاز را خوب هم بزنید و گوشت چرخکرده را به مواد اضافه کنید و خوب ورز بدهید.
مرحله چهارم:
پس از آنکه مواد خود را خوب ورز دادید، آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید وخوب هم بزنید، حال در اینمرحله نوبت اضافه کردن تخممرغ به مایع خود است.
مرحله پنجم:
روغن فرابکر را در تابه ای بریزید تا خوب داغ شود. مواد شامی کباب خود را به صورت دایره ای در کف دست خود بریزید و آن ها را پهن کنید و وسط هر کدام را سوراخی ایجاد کنید و در تابه بگذارید تا بپزد.
مرحله ششم:
دقت کنید که وقتی یک طرف شامی کباب پخت، آن را برگردانید، زیرا اگر خود را نگیرد، شامی شما از هم میپاشد و خوب در نمیآید.
مرحل هفتم:
گوجه ها را خردکنید و در تابه قرار دهید. درب تابه را بگذارید، تا درکنار شامی کباب مغز پخت شود و عطر خوبی را به شامیها بدهد. غذای شما آماده است. نوش جان.