زرشک پلو با مرغ یک غذایمعروف و مخصوص مجالس و مهمانیهای با شکوه است، که مورد طرفدار ایرانیان است. معمولا هر کسی نمیتواند آن را خوب درست کند.
مواد لوازم برای تهیهی زرشک پلو:
مواد مورد نیاز | مقدار لازم | میزان کالری | |||
سینه یا ران مرغ | ۶۰۰ گرم | هر ۱۰۰ گرم ۱۹۵ کیلوکالری | |||
پیاز | ۱ عدد | هر عدد ۶۵ کیلوکالری | |||
سیر | ۲ عدد | – | |||
زرشک | ۱ عدد | هر ۱۰۰ گرم ۳۴۰ کیلوکالری | |||
کره | ۲ قاشق غداخوری | هر لیوان ۱۶۲۸ کیلوکالری | |||
آبلیمو | به میزان لازم | – | |||
نمک و فلفل | به مقدار لازم | –
|
|||
زعفران به مقدار لازم | – | ||||
رب گوجه فرنگی | – | ||||
برنج | ۲۰۰ گرم | ۲۵۰ کیلوکالری |
طرز تهیهی زرشک پلو با مرغ:
ابتدا در تابهای کمی روغن کنجد و آفتابگردان فرابکر ورژن میریزیم.سپس تکههای مرغ را در آن میریزیم و شعله را در حالت متوسظ قرار میدهیم تا کاملا طلایی بشود.
پس از آنکه مرغها کاملا طلایی شد پیاز را خرد کرده و در تابه میریزیم تا کاملا طلایی بشود. در اینمرحله رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا خوشرنگ بشود.
سپس ادویه را به مواد خود اضافه میکنیم و پس از آن تکههای مرغ را در آن قرار میدهیم و روی آن یک لیوان آب میریزم و درب آن را میگذاریم تا خوب مغزپخت بشود.
پس از چند ساعت که خوب مرغ شما پخت کمی زعفران میسابیم و به آن اضافه میکنیم فقط دقت کنید که زیاد آب خورشت شما تبخیر نشود چون خورشت شما خشک میشوذ.
زرشک را به همراه کمی کره در طرفی میریزیم و خوب آن را تفت میدهیم فقط دقت کنید تا شعله شما زیاد نباشد چون زرشک خیلی سریع میسوزد.
تهیهی برنج
برای تهیهی برنج آن را از جند ساعت قبل با نمک خیس کنید و پس از چند ساعت اب آن را خارج کنید و به همراه نمک و روغن روی گاز بگدارید. وقتی اب آن کشیده شد، درب آن را بگدارید تا دم بکشد.