کلم بروکلی یک منبع عالی آنتیاکسیدان است و میتواند با کاهش التهاب، بهبود کنترل قند خون، تقویت ایمنی و ارتقای عملکرد قلب، سلامت عمومی بدن را افزایش دهد. به علت داشتن فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم که همگی در تنظیم کارکرد صحیح بدن نقش اساسی دارند، وجود این سبزی پرخاصیت بهعنوان یک غذای فوقالعاده در برنامه غذایی ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین روشهای پخت کلم بروکلی با کمک روغنهای فرابکر ورژن آشنا کنیم، طوری که حتی سختگیرترین افراد هم با لذت و آب و تاب از مزه بینظیر این سبزی شگفتانگیز در دستپخت شما یاد کنند.
روش نگهداری و پخت کلم بروکلی
اگر کلم بروکلی بهدرستی نگهداری شود، حدود ۳ تا ۵ روز در یخچال ماندگاری دارد اما با اینحال، کلم بروکلی خام خرد شده، احتمالاً در عرض ۲ روز خراب شود. در ادامه به ۲ روش برای نگهداری کلم بروکلی و ۶ روش پخت کلم بروکلی اشاره خواهیم کرد.
برای نگهداری کلم بروکلی ممکن است بخواهید که آن را در کیسهای درب بسته، در یخچال نگهداری کنید اما بهتر است این کار را انجام ندهید چون علیرغم اینکه یخچال قطعا بهترین مکان برای نگهداری کلم بروکلی است، اما این سبزی زمانی سبز میماند که بتواند نفس بکشد. بنابراین، بهتر است دستورالعملهای زیر را امتحان کنید:
- کیسه پلاستیکی را رها کنید و کلم بروکلی را قبل از نگهداری در یخچال، در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید. حوله کاغذی، یک محیط سالم و مرطوب (اما قابل تنفس) برای کلم بروکلی فراهم میکند. کلم بروکلی را از قبل نشویید، زیرا رطوبت بیش از حد ممکن است باعث رشد کپک شود. با این روش نگهداری، کلم بروکلی ۳ تا ۵ روز تازه میماند.
- روش دوم این است که با کلم بروکلی تازه مانند یک دسته گل زیبا رفتار کنید و آن را در یک گلدان قرار دهید! تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک شیشه یا لیوان را با چند اینچ آب پر کنید. کلم بروکلی را داخل لیوان بگذارید و مطمئن شوید که انتهای آن زیر آب است. سر بوته باید از آب بیرون باشد و با این روش به مدت ۳ الی ۵ روز در یخچال قابل نگهداری است، البته باید روزانه آب را عوض کنید.
اگر میخواهید بروکلی را در تمام فصول سال نوش جان کنید، میتوانید آن را تا ۱۲ ماه در فریزر نگهداری کنید. به این ترتیب که:
- سر کلم بروکلی را به گلچههای کوچکتر برش بزنید.
- گلچهها را حدود ۳ دقیقه بجوشانید و سپس بلافاصله به حمام آب یخ منتقل کنید و ۳ دقیقه دیگر بگذارید بماند.
- سپس کلم بروکلی را کاملا آبکش کرده و خشک کنید.
- تمام رطوبت اضافی را با دستمال بگیرید و آن را در ظرف در بسته در فریزر تا ۱۲ ماه نگهداری کنید.
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی با هویج، ذرت، نخود
هیچچیز بهتر از یک سالاد مملو سبزیجات تازه بهعنوان یک وعده غذایی یا پیشغذای سبک وجود ندارد. اگرچه سالاد را ممکن است نتوانیم در دستورهای غذایی پخت کلم بروکلی بگنجانیم اما مزیت سالاد خام این است که نهتنها کالری بسیار کمی دارد، بلکه منبع عالی ویتامین K، C و کلسیم است که به حفظ استخوانهای قوی و سالم کمک میکند.
مواد لازم:
- هویج متوسط ۳ عدد
- آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
- پودر زیره ۵/۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون فرابکر ورژن ۵ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه پودر شده به میزان لازم
- بروکلی ۱ شاخه
- پودر گرام ماسالا ۵/۱ قاشق چایخوری
- دانه خردل ۲ قاشق چایخوری
- برگ گشنیز ۳ مشت
- ذرت پخته ۱ فنجان
- نخود پخته ۱ فنجان
- نمک به میزان لازم
روش تهیه:
- برای تهیه این سالاد سالم و خوشمزه ابتدا هویجها را پوست بگیرید و بهصورت نگینی خرد کنید.
- کلم بروکلی را بشویید و بهصورت گلچههای کوچک برش دهید.
- برای تزیین، مقداری برگ گشنیز را نیز جداگانه خرد کنید.
- مقداری آب را به جوش بیاورید.
- گلچههای کلم بروکلی را به آب داغ اضافه کنید و بگذارید حدود ۲ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند، بپزند. هویج را هم به آب داغ اضافه کنید و بگذارید یک دقیقه بجوشد.
- در همین حین یک تابه را روی شعله متوسط قرار دهید و مقداری روغن برای سس سالاد در آن گرم کنید.
- دانه های خردل را به روغن داغ اضافه کنید و بگذارید ۲۰ تا ۳۰ ثانیه سرخ شوند. ادویههای گارام ماسالا و پودر زیره را هم اضافه کنید.
- اجازه دهید ادویهها کمی سرخ شوند و سپس تابه را از روی شعله بردارید.
- ادویههای سرخ شده را به یک کاسه منتقل کنید.
- آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را به کاسه اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سبزیجات پخته شده را به کاسه سالاد منتقل کنید.
- نخود و ذرت را اضافه کنید.
- سس خردل را روی سالاد بریزید.
- سالاد آماده شده را به بشقابهای سرو منتقل و با برگ گشنیز تزیین کنید.
طرز تهیه سوپ کلم بروکلی
با این دستورالعمل یک سوپ خامهای درجه یک و غلیظ را به روشهای پخت کلم بروکلی در آشپزخانه خود بیفزایید.
مواد لازم:
- کره ۲/۱ فنجان
- پیاز ۱ عدد
- کرفس ۲/۱ شاخه
- آب مرغ یا آب سبزیجات ۱ لیتر
- کلم بروکلی ۱ شاخه
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ فنجان
- فلفل سیاه آسیاب شده مقداری
طرز تهیه:
- پیاز و کرفس را در کره تفت دهید تا نرم شوند.
- گلچههای بروکلی و آب مرغ را به آن اضافه کنید، در قابلمه را ببندید و حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید.
- برای پوره کردن سوپ میتوانید از مخلوطکن استفاده کنید. چند پالس سریع به آن بدهید و اجازه دهید سوپ کاملاً یکدست شود.
- ۲ قاشق غذاخوری کره را ذوب کنید.
- آرد را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید و سپس شیر را کم کم به آن بیافزایید. این سس را بپزید تا غلیظ و حبابدار شود سپس آن را به سوپ اضافه کنید.
- فلفل را به سوپ بیافزایید و در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه کوکو کلم بروکلی
برای پخت کلم بروکلی میتوانید این کوکو را در خانه به سرعت و بدون هیچ سروصدایی آماده کنید و یک غذای سریع و سبک داشتهباشید.
مواد لازم:
- کلم بروکلی ۱ فنجان
- سیب زمینی ۱ عدد متوسط
- پیاز ۱ عدد کوچک
- زنجبیل ۱ تکه کوچک ریز خرد شده
- پودر زردچوبه نوک قاشق چایخوری
- پودر گرام ماسالا ۱ قاشق چایخوری
- پودر نان یا آرد سمولینا ۳ قاشق غذاخوری
- برگ گشنیز ۱ مشت
- آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
- روغن به میزان لازم برای سرخ کردن
روش تهیه:
- سیب زمینی را بپزید و خوب له کنید.
- گلچههای بروکلی را بشویید و تمیز کنید. و سپس به مدت ۳ دقیقه در آب داغ قرار دهید.
- آنها را با دستمال آشپزخانه کاملا خشک کنید و آماده نگه دارید.
- پیاز، برگ گشنیز و زنجبیل را ریز خرد کنید.
- گلچههای بروکلی را در مخلوطکن کاملا له کنید.
- در یک کاسه، کلم بروکلی لهشده، پوره سیب زمینی، برگ گشنیز، زنجبیل، پیاز، نمک و آرد سمولینا یا خرده نان را به خوبی مخلوط کنید.
- آب لیمو را اضافه کنید.
- سپس در تابهای روغن را داغ کرده و کوکوها را با شعله ملایم سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی شوند. پخت هر طرف حداقل ۵ دقیقه طول میکشد.
طرز تهیه خوراک کلم بروکلی با گوشت
کلم بروکلی و گوشت سرشار از آنتیاکسیدان و پروتئین هستند و خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی – عروقی را کاهش میدهند. بنابراین، منتظر نمانید و امروز این دستور غذای سالم و لذیذ را امتحان کنید.
مواد لازم:
- نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
- گوشت خرد شده ۱ فنجان
- سس سویا کم سدیم ۲/۱ فنجان
- شکر قهوهای ۳ قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده ۲ قاشق چایخوری
- روغن زیتون فرابکر ورژن ۲ قاشق غذاخوری
- گلچههای کوچک بروکلی ۴ فنجان
- فنجان پیاز سفید خلال شده ۲/۱ فنجان
طرز تهیه:
- در یک کاسه بزرگ، ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با ۳ قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید.
- گوشت را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شود.
- در یک کاسه کوچک جداگانه، ۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت باقیمانده را با سس سویا، شکر قهوهای، سیر و زنجبیل مخلوط کنید. سس را کنار بگذارید.
- یک ماهیتابه بزرگ نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید.
- ۱ قاشق غذاخوری روغن را اضافه کنید و بعد از داغ شدن، گوشت را در آن تفت دهید تا تقریباً پخته شود.
- ۱ قاشق غذاخوری روغن باقیمانده را به تابه اضافه کنید و پس از داغ شدن، گلچههای کلم بروکلی و پیازهای خلال شده را اضافه کنید و هر از گاهی هم بزنید تا کلم بروکلی نرم شود، حدود ۴ دقیقه تفت دهید.
- سس آماده شده را اضافه کنید.
- مخلوط را به جوش آورده و تا زمانی که سس کمی غلیظ شود، بپزید. این غذا را میتوانید با برنج یا سوپ رشته فرنگی میل کنید.
طرز تهیه خوراک بادمجان و بروکلی
برای پخت کلم بروکلی میتوانید از سبزی محبوبی مثل بادمجان نیز استفاده کنید.
مواد لازم:
- بادمجان متوسط ۱ عدد مکعبی خردشده
- گلچههای بروکلی خردشده ۶ فنجان
- گوجه فرنگی ریز خرد شده ۳ فنجان
- فنجان پنیر چدار رنده شده ۵/۱ فنجان
- زیتون سیاه خرد شده ۲/۱ فنجان
- تخم مرغ بزرگ زده شده ۱ عدد
- روغن زیتون فرابکر ورژن ۲ قاشق غذاخوری
- پونه کوهی خشک ۲ قاشق چایخوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه آسیاب شده مقداری
طرز تهیه:
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- مکعبهای بادمجان و گلچههای کلم بروکلی را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، پخش و با کمی روغن زیتون و نمک و فلفل آغشته کنید و تا زمانی که نرم شوند (حدود ۲۰ دقیقه) بپزید.
- بادمجان و کلم بروکلی پخته را در یک ظرف پیرکس بریزید و با پونه کوهی مزهدار کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شود.
- گوجه فرنگی خرد شده، زیتونهای ورقه شده و نصف پنیر چدار را به ظرف پخت اضافه کنید. با دقت هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- پنیر باقی مانده را بهطور یکنواخت روی آن پخش کنید.
- تخم مرغ زده شده را روی پنیر بریزید.
- ظرف را بدون در در فر بگذارید و به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.
طرز تهیه خوراک میگو با کلم بروکلی
میگو در این دستور ساده، یک ترکیب اعجابانگیز برای پخت کلم بروکلی را ایجاد میکند.
مواد لازم:
- روغن زیتون فرابکر ورژن ۳ قاشق غذاخوری
- سیر متوسط ورقه شده ۶ حبه
- گلچههای کوچک بروکلی ۴ فنجان
- فلفل دلمهای قرمز خرد شده ۲/۱ فنجان
- نمک ۲/۱ قاشق چایخوری
- فلفل آسیاب شده مقداری
- میگوی خام پوستکنده ۲۱ تا ۳۰ عدد
- آبلیمو برای طعم دادن ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- ۲ قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید.
- نیمی از سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا شروع به قهوهای شدن کند.
- کلم بروکلی، فلفل دلمهای و نمک و فلفل را اضافه کنید.
- روی آن را بپوشانید و بپزید و در حین پخت یک یا دو بار هم بزنید. اگر مواد خیلی خشک بود ۱ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید تا زمانی که سبزیجات نرم شوند.
- حرارت را تا متوسط رو به بالا افزایش دهید و ۱ قاشق غذاخوری روغن و سیر باقی مانده را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که شروع به قهوهای شدن کند.
- میگو و مقدار دیگری نمک و فلفل را اضافه کنید. ۳ تا ۵ دقیقه تفت دهید و هم بزنید تا میگو کاملا پخته شود.
در این مقاله روشهای نگهداری و پخت کلم بروکلی با روغن زیتون فرابکر ورژن را آموزش دادیم. روغن زیتون فرابکر ورژن از بهترین و سالمترین روغنهای پرس سرد است که تقریبا تمام ویتامینها و مواد مغذی آن حفظ شده است.