از هرچیزی که بگذریم، نمیشه طعم و مزه غذاهای محلی رو ندید گرفت، مخصوصا وقتی به شمال کشور سفر میکنید یکی از لذت بخشترین لحظات سفر، خوردن غذاهای اون خطه است. در شمال کشور به دلیل رطوبتی که وجود داره، اهالی اونجا از غذاهای سیر دار بیشتر از سایر اقوام ایرانی مصرف میکنند. برای مثال خورشت باقلا قاتق یک غذای اصیل گیلانی است، که در تمام رستورانهای بین راهی گیلان سرو میشود. این غذا طرفداران زیادی دارد و به دلیل داشتن سیر، بین اهالی خطه شمال کشور بسیار معروف و محبوب هستش. البته که این غذا به علت داشتن تخم مرغ سرشار از پروتئینهای مهم و ضروری بدن است. بیشتر از این دلتون رو آب نمیندازیم 🙂 بریم سراغ طرز تهیه این غذای خوشمزه!
مواد لازم جهت تهیه خورشت باقلا قاتوق:
مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر | زمان پخت: یک ساعت | ||||||||||
مواد مورد نیاز | مقدار | کالری غذا | |||||||||
باقالی محلی یا پاچهباقلا | ۱ کیلوگرم | ۱۰۰ گرم، ۱۰۰ کیلوکالری | |||||||||
سیر | ۱۰ حبه | ۱۰۰ گرم ۱۵۰ کیلوکالری | |||||||||
تخممرغ | ۵ عدد | هر عدد ۷۰ کالری | |||||||||
شوید خشک یا تازه | ۴ قاشق غذاخوری | – | |||||||||
نمک-فلفل-زردچوبه | به مقدار لازم | – | |||||||||
روغن فرابکر | به مقدار کافی | – | |||||||||
مواد غذایی تازه دارای خواص بیشتری میباشد و سرشار آنتی اکسیدان است. |
طرز تهیه خورشت:
مرحله اول:
سیر را پوست کنده و با دقت میشوییم، برای خورد کردن سیر میتوانید از رنده بسیار ریز و یا گوشتکوب کمک بگیرید. سیر را داخل تابه ریخته و با کمی روغن فرابکر آفتابگردان یا روغن کنجد تفت میدهیم. سیر نسبت به حرارت بسیار حساس است و به سرعت میسوزد و باعث تلخ شدن غذا میشود، پس در هنگام تفت دادن آن بسیار دقت کنید.
مرحله دوم:
باقالی را که از قبل خوب شسته و از وسط نصف کردهایم به سیر اضافه کرده و به مدت ۱ الی ۲ دقیقه تفت میدهیم.(مراقب باشید زیاد سرخ نکنید که باقالیها بسوزند) سپس شوید را به آن اضافه کرده و با شعله ملایم تفت میدهیم، حرارت ملایم موجب حفظ ارزش غذایی روغن و همچنین مواد غذایی تازه میشود. پس از تفت دادن به میزان لازم به آن آب اضافه می کنیم.
مرحله سوم:
پس از اضافه کردن آب شعله گاز را زیاد میکنیم، پس از آنکه آب جوشید حرارت را بسیار ملایم کرده، درب قابلمه را میگذاریم تا باقالا خورشت خوب جا بیفتد. در مدت زمان پخت، هر یک ربع یک بار به غذا سر میزنیم تا میزان پخت باقالی ها را بسنجیم زیرا اگر غذا زیاد روی گاز بماند، باقالیها له میشوند.
مرحله چهارم:
زمانی که یک ربع به پایان پخت کامل باقالا خورشت باقی مانده بود، تخممرغها را تکی تکی و آرام، به آن اضافه میکنیم، دیگر خورشت را به هم نمیزنیم تا تخممرغها بسته شوند. وقتی خورشت به روغن افتاد و تخممرغها سفت شد، غذا آماده سرو کردن است. نوش جان…
نکات مهم برای پخت باقالا خورشت:
- آبی که برای پخت باقالی به قابلمه باقالا خورشت اضافه میکنید، به مدت پخت باقالی بستگی دارد.
- نمک و فلفل غذا را همراه با تخممرغها اضافه کنید. اگر نمک را زود اضافه کنید باعث دیر پخته شدن باقالیها میشود.
- اضافه کردن فلفل برای این غذا به ذائقه افراد بستگی دارد.
- اندازههای داده شده را حتما رعایت کنید چراکه شوید زیاد باعث تلخی خورشت میشود.
نکات تغذیهای:
خواص باقالی:
- منبع سرشار از فیبر و پروتئین
- داشتن کلسیم و پتاسیم برای جلوگیری از پوکی استخوان و کنترل فشار خون
- سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک
- دارای ویتامینA و مفید برای بینایی چشم
- دارای فسفر فراوان برای تقویت هوش
- تقویت قوای جنسی
- باعث کاهش ورم پروستات
- کاهش درد مفاصل و سیاتیک و درمان رماتیسم