روغن فرابکر ورژن

آش رشته

آش‌رشته یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که زمان‌های خاصی از سال مثل ماه رمضان زیاد مورد استفاده قرار میگیره. از زمان‌ها دور تا امروز این پیش غذا از جمله خوراک‌هایی بوده که طرفداران خاصی داشته، تا حدی که بعضی از رستوران‌ها انواع مختلف آش را سرو می‌کنن. برای درست کردن این غذا حتما باید حبوبات را از شب قبل خیس کنید.

 

مواد لازم برای تهیه آش رشته

مواد لازم مقدار کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم
نخود یک چهارم لیوان
لوبیا قرمز یک چهارم لیوان
لوبیا چیتی یک چهارم لیوان
عدس ریز ۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ هر عدد ۶۵ گیلوکالری
جعفری ۱۰ عدد
تره ۱۵شاخه
شوید ۱۰شاخه
گشنیز ۳۰ شاخه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
رشته آش ۷۰گرم
سیر ۲حبه
کشک ۲قاشق غداخوری
آرد ۲قاشق غداخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه کامل

مرحله اول:

قبل از شروع هر کاری، حبوبات آش را از شب قبل خیس کنید. این کار باعث میشود حبوبات گازهای موجود در خود را پس دهند و در هنگام خوردن آش شما احساس نفخ نکنید. حتما هر یک از حبوبات را در ظرف جداگانه‌ای خیس کنید. در ادامه روند تهیه آش حبوبات را داخل قابلمه ریخته و روی‌ آن آب بریزید تا خوب بپزد. زمانی حبوبات کامل پخته شده که بتوان آن‌ها را زیر انگشتان مقداری له کرد.

مرحله دوم:

مقدار سبزی‌آشی که آماده کردیم رو تمیز می‌کنیم و شاخه های کلفتش را بر می‌داریم و پس از شستشو و آب‌گیری خرد میکنیم .و به مواد پس از یک ساعت که حبوبات پخت اضافه می کنیم.
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نمیده.
بعد از آماده کردن سبزی می‌ریم سراغ پیاز هایی که از شب قبل خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن زیتون ورژن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری ۴ قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود، بعد یک قاشق زردچوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن، نعناع‌ها را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از ۱۰ ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمی‌داریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.دقت کنید تا زیاد تفت ندهید.
باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه می‌کنیم و ۵ لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می‌ریزیم و شعله گاز را زیاد می‌کنیم تا مواد باهم به جوش بیاید .
بعد شعله را کم میکنیم و به حالت متوسط می‌گذاریم و با در نیمه باز اجازه می‌دهیم عدس و سیزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
حال در اینجا سیرو پیاز داغ را به مواد اضافه می‌کنیم.
پس از اندی آش رشته شما آماده است. نوش جان

نکاتی مهم و اصولی:

  1. حتما دقت کنید که ظرف شما باید بزرگ باشد تا رشته‌های شما به هم نجسبد.
  2. برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشت‌تر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
  3. بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
  4. سعی کنید از مرغوب‌ترین نوع رشته آش استفاده کنید.
  5. دقت کنید تا نمک زیاد نریزیدچون کشک شور است.
  6. روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
  7. کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را جوشاند.
  8. بهتر است از کشک پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده کنید.
  9. حتما دقت کنید که زمانی که می‌خواهید نعناع تفت بدهید شعله شما زیاد نباشد.
  10. زمانی می‌فهمید که آش شما پخته است که رشته بوی خامی ندهد.
  11.  تره را هم در آش خود حتما لحاظ کنید.
  12. دقت کنید که درب آش شما در هنگام پخت نیمه باز باشد.
  13. مقدار حبوبات در آش بستگی به سلیقه‌ی شما دارد.
  14. اکر بخواهید می‌توانید قلم هم در آش خود بیندازید اما باید روغن کمتری بریزید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا